ARCHÍV Cini stílusa – Disszonancia, de nem túl kontrasztosan

A nagyváradi kulturális események feltűnő résztvevője a mindenki által Ciniként ismert Dobos Erzsébet képzőművész, aki vörös göndör haja mellett hétköznapinak semmiképp sem mondható, extravagáns öltözetével is magára vonzza a tekintetet. Arra kértük, mutassa meg kedvenc darabjait.

Vagyis csak néhányat azok közül, mivel a nagyváradi bábszínház tetején szervezett fotózásra nem tudott mindent magával hozni. Láthattunk viszont izgalmasabbnál izgalmasabb szetteket, különleges táskákat, kiegészítőket rendkívüli harmóniában egymással. „Szeretem azt a disszonanciát, ami megütköztet, de nem túl kontrasztosan, nem túl konkrétan” – fogalmazta meg öltözködési ars poeticájaként.

A késő őszi, szeles időjárásba egy kis nyarat is csempészett a színes, virágos szettekkel, és a télre is utalt a komolyabb, de cseppet sem komor fekete-fehér kombinációkkal.

Kékben frissnek érzi magát

Cini azt mondja, hangulatfüggő, hogy mit vesz fel éppen, a korábban sokszor látott színes szettek viszont ma már kevésbé jellemzik öltözködését. A színek közül a kék maradt meg örök kedvencnek, amely friss hatást kelt, és jobban érzi magát tőle.

Friss és laza, jó a rohangálós mindennapokra

A fekete viszont ott van szinte mindenhol, legyen egy táska, egy bőszárú nadrág, egy sál vagy egy csinos bőrdzseki. Fehérrel, krémmel kombinálva pedig már igazán Cinisek ezek a szettek is.

Kiegészítők csak egyedien

Ha fülbevaló, akkor átlagban felemás. A most megmutatott táskák között sem látunk olyant, ami a mindennapokban szembe jönne az utcán, nagy kedvenc pedig a vállra vetett övtáska.

„Szeretem a dolgokat nem rendeltetésszerűen használni. Az övtáskát így viselve olyan, mint egy mobilzseb, kerékpáron ugyanakkor egyfajta antidekoltázs, lefogja a blúzt, hogy ne lehessen övig belátni” – árulta el.

Ez a táska szép, de még egy telefon sem fér el benne, különlegessége viszont, hogy felnyitva egy apró tükör néz szembe

Egyik fő „kiegészítője” pedig a vörös hajzuhatag, amiről már ő maga sem tudja, mióta viseli így. Kérdésünkre, hogy van-e az a pénz, amiért kivasaltatná, határozottan szögezte le, hogy soha, de rögtön hozzá is tette, volt már, amire ezt mondta, aztán mégis sor került rá.

Inkább turi, mint fast fashion

Ha cipő, akkor amúgy többnyire magassarkú, és többnyire a netről rendeli. A ruhák, táskák zömében egy adott turkálóból származnak, ahonnan hasonló egyedi darabokat lehet beszerezni, mint megjegyezte, egyáltalán nem turis áron, de nem idegen tőle a fast fashion sem egy-egy darab erejéig.

Cikkünk a Nőileg magazin 2020. novemberi lapszámában jelent meg.

Fotó: Ozsváth Zsuzsi

korábban írtuk

Fodor Tünde gardróbja – Praktikusság egy kis csavarral
Fodor Tünde gardróbja – Praktikusság egy kis csavarral

Az öltözködésben sem szereti a feltűnést, megjelenésében mégis van valami vagány, figyelemfelkeltő. Fodor Tünde, a kolozsvári Paprika Rádió programigazgatója-hírszerkesztője a praktikusságra esküszik – igaz, egy kis csavarral.