#együttváltozunk Családi kérdezz-felelek – 19. feladat

A Nőileg pszichológus-szerzőivel (Asztalos Ágnes, Bartha Krisztina, Dimén-Varga Tünde, Szalay Zsuzsanna) belső utazásra hívunk, és #együttváltozunk mottóval, napi szinten jelentkezünk olyan útmutatással, önismereti feladatokkal, melyek segíthetnek önmagunk felfedezésben. Egy olyan belső utazásra indultunk el, amely által talán többek, jobbak, empatikusabbak, toleránsabbak, a környezetünkre figyelmesebbekké válhatunk. Bíztatunk arra, hogy csatlakozzatok hozzánk, és írjátok meg tapasztalataitokat!

Íme a tizenötödik feladat Dimén-Varga Tündétől:

Már az óvodás gyerekek is szeretik a kérdezz-felelek típusú játékokat, és szeretik, ha ebbe a nagyobb testvéreik, vagy a szüleik is beszállnak. Kezdhetjük egyszerűbb kérdésekkel: Mi a kedvenc színed? Ki a legjobb barátod? Hol etted életedben a legfinomabbat?

Majd folytathatjuk komolyabb témákkal: Ki bántott meg legutóbb? Mitől gurulsz könnyen dühbe? Minek örülnél a leginkább? Igyekezzünk kerülni a sablonos válaszokat és minél személyesebbé tenni a beszélgetést.

Kérdőíveinket elküldhetjük a nagyszülőknek, keresztszülőknek, akikről úgy gondoljuk, hogy szívesen beszállnának a játékba.

Egy külön változata a játéknak, ha a párok tesznek fel kérdéseket egymásnak. Ez lehet egy közös kérdéssor vagy elkészítheti a pár egyik tagja. Kezdetnek jó kiindulópont lehet a Proust-kérdőív (a neten megtalálható).

A válaszokat hallgassuk meg értő figyelemmel és ne kritizáljuk a másikat!

Hogy sikerült a feladat? Ha megosztanád másokkal is inspirációként, írd meg nekünk kommentben a bejegyzés alatt vagy küldd el a marketing@noileg.ro e-mail-címre.

Kiemelt kép: Shutterstock