#együttváltozunk Koncentrálj a tartalékaidra! – 18. feladat

Újabb hét, újabb feladatok a Nőileg pszichológus-szerzőitől (Asztalos Ágnes, Bartha Krisztina, Dimén-Varga Tünde, Szalay Zsuzsanna), akikkel belső utazásra hívunk, és #együttváltozunk mottóval, napi szinten jelentkezünk olyan útmutatással, önismereti feladatokkal, melyek segíthetnek önmagunk felfedezésben. Egy olyan belső utazásra indultunk el, amely által talán többek, jobbak, empatikusabbak, toleránsabbak, a környezetünkre figyelmesebbekké válhatunk. Bíztatunk arra, hogy csatlakozzatok hozzánk, és írjátok meg tapasztalataitokat!

Íme a tizennyolcadik feladat Szalay Zsuzsannától:

Ebben a bizonytalansággal teli napokban is fontos, hogy erősítsük saját magunkat. Segíteni másoknak akkor tudunk, ha vannak tartalékaink, amiből adhatunk. Az igazi felelősség első körben önmagunk iránt kell legyen: ha mi jól vagyunk, akkor tudunk másra is figyelni, segíteni. 

Napi feladat: Mi az, ami engem feltölt, táplál? Mi szerez örömöt, mi tölt el reménnyel, mi ad erőt? Melyek azok a dolgok, elfoglaltságok, kapcsolatok, ami elveszi energiánkat, kiürít, lehúz? Próbáljuk meg ezeket korlátozni, megszüntetni és azokra az emberekre, tevékenységekre koncentrálni, ahonnan erőink gyűlnek.

Gondoljátok végig és írjátok le! Ha megosztanátok másokkal is inspirációként, küldjétek el nekünk.

Kiemelt kép: Shutterstock