ARCHÍV Komolytalan komolyság – Mickey egér a ruhán

Nem kell gyereknek lenni ahhoz, hogy mesefigurás cuccokat hordjunk, elég gyereklelkűnek lenni. Disney-figurás ruciból most meg annyi van a piacon, hogy szinte lehetetlen elkerülni őket. Nem is kell! A megfelelő darabokkal kombinálva ezek is tudnak (kicsit) komolyak maradni, nyilván egy csipetnyi gyermeki vidámsággal. Ezen túl pedig vagányak! Megmutatjuk! (Cikkünk a Nőileg magazin 2020. júliusi számában jelent meg.)

A trend akkor robbant be igazán, amikor 2018-ban Mickey egér 90 éves lett. Ezt nemcsak az animációs ipar, de a divatipar is nagyon komolyan vette, egész kollekciók születtek a leghíresebb fekete, nagyfülű egérről. Természetesen Mickey születésnapja apropóján megjelentek barátai is a ruhákon: Minnie egér, Pluto kutya, Donald kacsa, Goofy és a távolábbi „rokonok”: Bambi, Dumbo, Pinokkió és Hófehérke. Nekik mind egy ember az atyjuk: minden idők leghíresebb rajzfilmkészítője: Walt Disney. Az alkotó stúdiója 1966-os halála után is ontotta magából a mindannyiunk gyerekkorát meghatározó animációs és egész estés rajzfilmeket. Sőt, a stúdió sikere a mai napig töretlen, így éltetve tovább Walt Disney szellemét. És persze a sok vagány cuccon keresztül, amelyeket a fast fashion-divat azóta is előszeretettel dob piacra.

Nézzünk néhány darabot a saját ruhatáramból, majd körülnézünk a nagyvilágban is.

Fotó: Kristó G. Hunor / Modell: Veress Andrea

1. A csinos

Eléggé látványos szoknya a két, egymásra mosolygó Mickey egérrel, de szabását és anyagát tekintve elegáns is. Így egy egyszerű felsővel kiváló szett lehet egy kertipartira – sportcipővel párosítva picit veszít a komolyságából, de éppen ezt a hatást szerettem volna elérni.

2. A vagány

Laza farmer és egyszerű, fehér póló Minnie egér sziluettjével a hétköznapi viseletek tuti tippje. Bőrdzsekivel társítva még vagányabb hatást kelt, egy magassarkú cipővel pedig akár nőies is lehet. 

3. A kislányos

A mesefigurás cuccok mellett a tüllszoknya az elmúlt szezon nagy kedvence, s bár sokaknak csak hivatalos alkalmakkor jut eszébe a tüllszoknya viselése (ha egyáltalán akkor is), egy sportos pólóval bármelyik nyári hétvégi este legjobb választása lehet.

4. Az alakítható

Ez a szett a tipikusan sokoldalú, hiszen attól lesz stílusa, hogy alul és felül mivel kombináljuk. Ilyen a sportosan nőies kategória, de felül egy zakóval és alul egy magassarkú cipővel máris egy csinosabb összeállítás lehet. Nem kell megijedni a kacsintó egértől, ő a pikantériája az öltözéknek. Biztos vagyok benne, hogy bármilyen délelőtti esemény középpontja lehet ez a szett.

5. Az abszolút sportos

Nem kell mindig a kék farmer-fekete póló kombinációra korlátozódnunk, egy mesefigurás, sportos felső még ezt az összeállítást is feldobja, és máris jobb kedvünk lesz tőle, ezt garantálom.

A nagyvilágban:

Testhezálló vagy bő szabású, blúz, trikó, farmer, dzseki vagy táska – a Disney-cuccok tárháza nagyon széles és nagyon színes.

Fotó: Shutterstock

Árkategóriában is találni többfélét, csak tőlünk függ, hogy mit engedünk meg magunknak. Az én tanácsom az, hogy legalább egyet szerezzünk be az idei nyárra. Gyermeki lelkünk megnyugvására. 

Fotó: Kristó G. Hunor / Modell: Veress Andrea