ARCHÍV Portik Lívia, a No Sugar énekesnője: „Minden ruhámnak tudom a történetét, ezért nem is válok meg semmitől”

Színpad, forgatások, hétköznapok és munka: különböző élethelyzetek, amelyben helyt kell állnia a gyergyószentmiklósi No Sugar együttes énekesnőjének, Portik Líviának. Mindehhez természetesen alkalomhoz illően kell öltöznie, ezért talán nem is csoda, hogy a gadróbja felhozatala versenybe szállhatna akár egy butik vagy egy kisebb outlet kínálatával. Hosszú évek gyűjtőmunkájának eredményét tárta fel nekünk. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. augusztusi lapszámában jelent meg.)

Nem kis meglepetésünkre előtérnyi cipő és egy teljes szobányi ruha fogadott minket, mikor meglátogattuk az énekesnőt. Kíváncsiak voltunk, hogy mi szerint válogatja ki a szettjeit a színpadra egy pörgős koncertszezonban, valamint, hogy a kamerák előtt hordott ruháit hasznosítja-e még a hétköznapokban?

Van miből válogatni

Nem okozott csalódást: bár sok esetben „újrahasznosítja” a gönceit, ritkán látni ugyanabban a kompozícióban. „Bevallom, van amikor hosszabban ácsorgok a polcaim előtt, miközben a szekrény tartalma sorban a földre kerül, de végül mindig sikerül a rongyokat összepárosítani, és úgy elkészülni, hogy jól érezzem magam a végeredményben.”

Outletek, turkálók: kincseket rejtenek

Bár sokan, követve az amerikai popsztár-trendeket, azt hihetik, hogy támogatók és reklámruhák tömkelegéből válogatva állnak színpadra a zenészeink, nálunk azért ez még nem így működik. Lívia beismerte, hogy hatalmas gardróbja sem két nap alatt épült ki, több éve folyamatosan gyűjtögeti a darabokat. „Természetesen vásárolok új ruhákat, és rendelek innen-onnan, viszont a kedvenc lelőhelyeim a turkálók és outletek. Szeretek különlegesebb, egyedibb szettekbe bújni és a fast fashion hálózatok erre nem igazán adnak lehetőséget” – fedte fel a titkot.

Hangsúlyozta, hogy nagyon ritkán vál meg bármitől is, hisz ha nem is hord valamit akár évekig, az úgyis előbb-utóbb ismét divatba jön, feldobva kiegészítőkkel és párosítva új darabokkal ismét színpadra valóvá varázsolható. Annak ellenére, hogy színpadi szettjeit újragondolva többször használja, a hétköznapokban ezeket a ruháit sosem viseli. „Ezért különlegesek” – szögezte le. Lívia azt is beismerte, hogy brandek, márkák, reklámok nem befolyásolják a vásárlási vagy öltözködési szokásait.

Egy lezser, hétköznapi összeállítás (Nalával)

„Sosem érdekelt egy márka specifikusan, ha megtetszik egy darab a válfán, nekem nem szempont, hogy neves dizájner munkája, vagy egy névtelen szabóé, amíg „működik”.”

Öltözködési tanácsadó helyett vannak a fiúk

Van amikor dögös rockercsaj, van amikor sziporkázó színbomba, máskor az egyszerű nadrág-pulcsi kombóval áll színpadra. Ezt mi befolyásolja? Saját bevallása szerint jórészt a hangulata, no meg a csapattársai. „Nagyon sokszor a fiúk választanak nekem ruhát.

A DAL-verseny ruha

A Dal-ban viselt tütüs ruhám is ők szúrták ki, miután több ruháról kifejtették a nemtetszésüket. Videóklippekben is gyakorta viselem az általuk kiválasztott darabokat” – fejtette ki. Azt is elárulta, hogy volt példa rá, hogy a fiúk hangot adtak annak is, hogy mennyire nem díjazták az „outfitjét”. Kíváncsiak voltunk, hogy fordítva működik-e, Lívia ad-e a srácoknak tanácsot? A válasz egyszerű: nem. „A fiúk, ők a fiúk... ők felhúznak egy fekete farmert és kész is a színpadi ruha. Kevesebb gondot kell ők erre fordítsanak.”

Cipőkből sosem elég

A ruhák mellett cipőkből is impozáns garnitúrája van Líviának. Elmondása szerint, mikor dolgozni megy is előbb kap elő egy tűsarkút, mint egy futócipőt. „Volt rá példa, hogy a kedvenc sárga magas sarkúm tönkrement a videóklip-forgatás alatt, ezért a fiúk kárpótlásul másik cipővel leptek meg” – mesélte.

Csak egy szett, amiben „színpadol"

Kiderült azért az is, hogy bár most a színpadon áll, forgatásokra jár, de a ruhák iránti szerelme korábban kezdődött, a gyűjtögetésben csak egy újabb okot ad számára a gyakori megjelenés.

Fotók: Suciu Cristian

korábban írtuk

Badics Petra: A piros rúzs a legfontosabb kiegészítőm
Badics Petra: A piros rúzs a legfontosabb kiegészítőm

Nem a külső alapján kell megítélni az embereket – nagyon intenzíven áll ki emellett Badics Petra, miközben színészként és tévés műsorvezetőként élete központi része, hogy miben van, hogyan néz ki. Petrát láthatjuk az ETV képernyőjén fehér csipkeruhában, bőrnadrágban, fodros ujjú vagy állatmintás blúzban, kötött-, akár mamaruhában is. Semmire nem mond nemet. A saját ízlése, stílusa viszont akkor jön elő, amikor kilép a munkahelyéről. Ezt mutatja meg most nekünk. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. júliusi lap