Az őszinteség izgalmas és varázslatos

Másodpercnyi pontossággal érkezett a megbeszélt találkozóra, pedig egy nappal korábban még Bukarestben dolgozott, másnap viszont már Kolozsvárra hívták. A következő munka Szatmáron lesz, és közben naponta percre beosztott életet él. Bordás Attilát októberben a szerkesztőség egyöntetűen A hónap pasija címmel is felruházta. Ez utóbbit kissé meglepődve, de örömmel fogadta. 

Másodpercnyi pontossággal érkezett a megbeszélt találkozóra, pedig egy nappal korábban még Bukarestben dolgozott, másnap viszont már Kolozsvárra hívták. A következő munka Szatmáron lesz, és közben naponta percre beosztott életet él. Bordás Attilát októberben a szerkesztőség egyöntetűen A hónap pasija címmel is felruházta. Ez utóbbit kissé meglepődve, de örömmel fogadta. 

{hirdetes}

- Mi jelent számodra kihívást?

- Egy üzenetet, amit célul kitűzök, egyedül avagy másokkal véghezvinni és eljuttatni azoknak, akiknek szántuk. Például egy előadás során a nézőknek. Ez folyamatos kihívások sorozata.

- Mik a legfőbb erényeid?

- Egyszerre vagyok a helyzetnek megfelelően karizmatikus, temperamentumos, türelmes és nyitott, elfogadó és szelíd.

Fotó: Dani Ioniță

- Legnagyobb gyengeséged?

- Félek az idő múlásától, a halandóságtól. Kicsit ez is generálja bennem ezt az óriási tenni akarást. Szerelmes vagyok az életbe, a szépbe, az emberekbe, a kihívásokba, a helyzetekbe, és félek, hogy egyszer csak elmúlik, és nem leszek része ennek az egésznek, amit életnek nevezünk.

- Mire vagy a legbüszkébb?

- Arra, hogy mindent, amit elértem emberileg és szakmailag egyaránt, önerőből, figyelve, másoktól tanulva értem el.

- Mit tartasz egy jó párkapcsolat alapjának?

- Azt a varázst, ami összeköt két embert. Egy jó párkapcsolat titka az általános kategóriák túllépése, amikor nem egy mindenki által elfogadott norma szerint él a két ember, hanem átengedik magukat a varázsnak. Mindig máshol rejlika titok, mindig emberfüggő, kémiafüggő, nincsen rá recept.

Fotó: Rancz András

- Sírhat-e egy férfi?

- Igen, persze. Én például elég gyakran sírok, és akkor szoktam leginkább megijedni, amikor valami bezárul, és annyira felőrölt, kimerült vagyok belül, hogy még sírni sem tudok. Nagyon együtt érző és érzékeny vagyok, szükségét érzem megélni és kifejezni a megélteket. Viszont ki nem állhatom az önsajnálatot.

- Ha valahol meg kell jelenni, öltöny vagy farmer?

- A kettő kombinációja. Mindig, bármilyen elegánsan kell is öltöznöm, fontosnak tartom, hogy kerüljön be egy-egy úgynevezett ellenpont. Mint például ing, zakó, de borzos haj, avagy félcipő, de szakadt farmer. Mert nem az a lényeg, hogy nézünk ki, hanem hogy mit csinálunk, és kik vagyunk.

Fotó: Dani Ioniță

- Mi kelti fel először a figyelmed egy nőben?

- Valami – ez változó –, ami kíváncsivá tesz, hogy jobban megismerjem őt. Legyen belső varázsa, és legyen harmóniában a magáról alkotott képpel.

- Mi a legvisszataszítóbb egy nőben?

- A közönségesség, ha nincs egyénisége, ha egy kicsit butácska, hivalkodó, harsány.

- Milyen kell legyen egy igazi férfi?

- Érzékeny, értelmes, alázatos, biztonságot sugárzó, életerős.

- Hogyan kezeled a párkapcsolatbeli konfliktusaidat?

- Nekikmegyek, mármint a problémáknak. Egyszer rájöttem, hogy onnan jönnek afeszültségek, hogy a problémákat eltitkoltam, menekültem, leléptem, és azóta próbálok tiszta lappal játszani. Nem adom fel magam senkiért, de én sem akarom ellopni a partnerálmait, vágyait, szabadságát.

Fotó: Rancz András

Név: Bordás Attila

Születés: 1986. szeptember 17.

Csillagjegy: Szűz csillagjegy, szűz aszcendens (egy ideje rájött, hogy vannak bizonyos helyzetek és csillagjegyek, amelyeket bevonz)

Foglalkozás: koreográfus, rendező, előadó

Lakhely: mindig máshol, ahol éppen dolgozik

Családi állapot: találkozások

Kedvenc étele: a padlizsánkrém, amit az édesanyja készít.

Kedvenc itala: száraz vörösbor

Szakmai elismerések: Számára elég szakmai elismerésnek számít maga a tény, hogy olyan emberekkel dolgozhat együtt, mint például Novák Ferec (Tata), Novák Péter, Silviu Purcarete, Gigi Caciuleanu, Bács Miklós, Andi Vasluianu, Cristi Juncu, és még sokan mások. Vagy például, hogy jelen pillanatban Nae Caranfil (a Filantropica és a Closer to the Moon film-rendezője) azon gondolkodik, hogy rá ossza következő filmjének főszerepét és koreográfiáját is egyben.

Érdekesség: Háromszor visszautasította a PRO TV versenyvizsga nélküli koreográfusi felkérését a Dansez pentru Tine c. műsorban.

Fotó: Dani Ioniță