Mindenkinek másmilyen az ideális pasi

Júliusban a hónap pasija Dr. Zsigmond Zoltán állatorvos, gyorsasági motorversenyző

Tavalyi válása után mindent újrakezdett: egyedül vezeti kolozsvári állatorvosi rendelőjét, s bár azóta többször megfordult a fejében, hogy abba hagyja a versenyszerű motorozást, mégsem tette. Utólag megbizonyosodott arról, hogy jól döntött. Új csapathoz igazolt és idén májusban harmadik lett a Dunlop Román Superbike Bajnokság Pannónia Ringen megrendezett futamán. Korábban is voltak jó eredményei, de ez a helyezés most a folytatást jelenti.

 

- Mi jelent neked kihívást?

- A válás után egyedül maradtam a rendelőben. Így azóta az jelent számomra kihívást, hogy ott meg tudjak felelni szakmailag. Ugyanakkor az adminisztráció intézése is az én feladatom lett, ebbe most tanulok bele. A mindennapok kihívásai mellett a szabadidőmet teljes mértékben a motorozásra fordítom. A mélyponton ez sem ment jól.

Fotó: Angyalosi Bea

- Mit tartasz önmagadban erénynek, és mit gyengeségnek?

- Nem sok erényem van. Szerintem csak gyengeségeim vannak. Ha jobban belegondolok, akkor talán a kitartásom számíthat erénynek. Ha valamibe belefogok, akkor azt szeretem végigcsinálni. Igazából a kitartáson kívül minden más tulajdonságom a gyengeségeimhez sorolható.

- Mire vagy a legbüszkébb?

- Most a rendelőre, és arra, hogy egyedül lábra tudtam állni. Nagyon nehéz évem volt, rengeteg új dolgot kellett megtanuljak, mert eddig csak bizonyos orvosi műveleteket végeztem én. Ugyanakkor arra is büszke vagyok, hogy nem hagytam abba a versenyszerű motorozást. Nagyon sokszor közel álltam ahhoz a pillanathoz az elmúlt évben, hogy befejezzem, de végül nem tettem. Az volt a gond, hogy kezdtem nem bízni magamban. Ezért vagyok most nagyon boldog a legutóbbi versenyen elért eredmény miatt (harmadik lett a Dunlop Román Superbike Bajnokság Pannónia Ringen megrendezett májusi futamán – szerk. megj.), mert őszintén azt gondoltam, hogy nem fog sikerülni.

Fotó: Angyalosi Bea

- Mit tartasz egy jó párkapcsolat alapjának?

- Egy válás után elég nehéz erre válaszolni, s ez teljesen átrendezte az életemet. Igazából éppen ezt keresem én is. Talán a kitartás és az őszinteség kulcsfontosságú. Most próbálom megtalálni én is ezeket a pontokat.

- Hogyan kezeled a konfliktushelyzeteket?

- Soha nem veszekedtem a párkapcsolataimban. Általában ilyenkor egy napig magamba zuhanok és eltűnök, nem is beszélgetek. Azt hiszem, hogy ez a legrosszabb variáns. Nagyon nyugodt szoktam lenni.

- Elképzelhető, hogy kiabálsz?      

- Soha.

- Sírhat-e egy férfi?

- Persze, nyugodtan. Őszintén.

- Mit teszel külső megjelenésed érdekében?

- Nagyon keveset. Nem vagyok kiöltözős típus. Most, hogy igazából reggeltől estig rendelek, nincs is erre szükség. De fiatalabb koromban sem volt rám jellemző.

- Mit sportolsz?

- A motorozás mellett triatlonozom. Azért edzem, hogy jól triatlonozzam, de ez igazából kell nekem ahhoz, hogy jól menjen a motorozás is. Így a hobbim és a versenysport nagyon jól kiegészítik egymást.

- Ha valahol meg kell jelenned, öltöny vagy farmer?

- Farmer.

- Mit nézel meg először egy nőn?

- A szemeit és a mosolyát.

Fotó: Angyalosi Bea

- Mit tartasz visszataszítónak egy nőben?

- Ha nagyon feltűnően öltözködik, és kirívóan viselkedik.

- Milyennek kell lennie egy igazi férfinak?

- Nem olyannak, mint amilyen én vagyok. Szerintem mindenkinek másmilyen az ideális pasi.

- Milyen egy igazi nő?

- Nagyon nehéz így elmondani. Igazából ez kémia. Nem hiszem, hogy létezik egy séma, amely alapján értékelni lehetne. Ezt igazából érzi az ember.