Zörgő Noémi

Igaz szeretettel önállósodik a gyerek

Még meg sem születik gyermekünk, de azt már tudjuk, hogy nem szabad felkapatni, hopocálni, állandóan fölvenni. A babavárás időszakában ez jól is hangzik, aztán hamar rájövünk, nem biztos, hogy tartani tudjuk ezekhez magunkat.

Ha egy vagány könyvespolccal dobnánk fel lakásunkat: csak el kell engedni a fantáziát!

Az évek során összegyűjtött könyvek tárolása elég sok fejtörést okoz, főleg, ha kisebb tömbházlakásban élünk. Kirmaier Zsuzsanna lakberendezőt azzal a kéréssel kerestük meg, hogy mire figyeljünk akkor, ha őszre egy vagány, trendi könyvespolccal dobnánk fel lakásunkat. (Cikkünk a Nőileg magazin 2015. októberi lapszámában jelent meg.)

Könyvespolc – a lakás éke

Az évek során összegyűjtött könyvek tárolása elég sok fejtörést okoz, főleg, ha kisebb tömbházlakásban élünk. Kirmaier Zsuzsanna lakberendezőt azzal a kéréssel kerestük meg, hogy mire figyeljünk akkor, ha őszre egy vagány, trendi könyvespolccal dobnánk fel lakásunkat. (Cikkünk a 2015-ös Nőileg magazin októberi számában jelent meg.)

Családi nyaralás: legyen együtt-lét a javából!

Hurrá, itt a nyaralás ideje! Félretéve az anyagi és földrajzi szempontokat, vessünk egy pillantást arra, mit tehetünk azért, hogy nyári kiruccanásunk kikapcsolódást, minőségi együttlétet adjon nekünk és a család minden tagjának. Cikkünkben jó példákkal is szolgálunk. (Cikkünk a 2014-es Nőileg magazin júliusi számában jelent meg.)

Darvay Enikő mentőorvos: Veszélyes szakma, de boldoggá tesz

Telefonon egyeztettünk a koradélutáni találkozó részleteiről. A kávézót Enikő ajánlotta: kertvárosi teraszos kis hely, távol a város központjától. Jó ízlésre vall. Hamarabb érkeztem. Közben csörög a telefonom: késni fog, most indul. Nem lepődtem meg, hiszen reggel hétig dolgozott. Darvay Enikőt, a kolozsvári mentőállomás orvosát évek óta ismerem, de rég nem találkoztunk. Amint feltűnik a szemközti parkban, megállapítom, hogy mit sem változott: pörög, tele van energiával. Még le sem ül, de már mesél... (C

Kerti partira fel!

Legyen szülinap, családi összejövetel, vagy csak egy laza szombati esti program a barátokkal az almafa alatt, a jó hangulat nélkülözhetetlen. Egyszerű, gyors és mégis varázslatos megoldásokat mutatunk. Elő hát a pince mélyén porosodó befőttes üvegekkel, a nagymama csipkéjével, a fogasra akasztott esőernyőkkel. A kreatív ötletekért Székelykereszt

Futással a test és a lélek öregedése ellen

Életforma, szenvedély, függőség. A futás – ha ráérzünk annak ízére – rendkívül hamar képes rabul ejteni. Így az öröm és fájdalom, eufória, mélypontok között mégiscsak a „meg tudtam csinálni” érzése a leginkább meghatározó. Ettől

Tetszett... Erdély kincsesládája, Kolozsvár

Sokszor gondban vagyunk, hogy a hosszú hétvégéket vagy a rövidebb szabadságokat hol töltsük el. Általában, szinte zsigerből, valamilyen külföldi településen gondolkodunk. Pedig itthon, hozzánk sokkal közelebb is számos felfedezni való hely van. Ha nagyvárosi hangulatra, történelmi városközpontra, m

Kállayéknál egész évben karácsony van

Az ünnepek közeledtével fontosabbá válnak családtagjaink, könnyebben és intenzívebben figyelünk oda egymásra, amolyan ideális otthont teremtünk magunk körül. Pedig az ünnep úgy tud igazán a szereteté lenni, ha az év 364 napja sem sokban tér el tőle. A Kolozsmonostori Református Egyházközség lelkipásztora, Kállay Csaba és csa

Könnyű most a kiskertészek dolga

Noha a leghidegebb őszi hónap beköszöntével egyre kevesebb teendőnk maradt a kertben, fontos, hogy gyümölcsfáinkat, szőlőtöveinket, rózsáinkat szakszerűen felkészítsük a télre. Pápay Botond kertészmérnök saját kertjében mutatta meg, mire érdemes odafigyelni novemberben.

Krumpli nélkül is van élet: köretek a pityókán túl

Az erdélyi, de főként a székely konyha egyik legkedveltebb alapanyaga a burgonya. A különféleképpen elkészített húsok mellé szinte minden alkalommal krumpli kerül, a változatosságot legfönnebb annak elkészítési módja adja, amely, valljuk be őszintén, szintén eléggé egyhangú. (Cikkünk a Nőileg magazin 2015. októberi lapszámában jelent meg.)

Higiénikus csobbanás – uszodai etikett

A legtöbb erdélyi városban viszonylag jó körülmények kínálkoznak a különféle uszodai sportok űzésére. S bár azt gondolhatnánk, hogy kellő részletességgel ismerjük ezeknek a közösségi tereknek a használati szabályait, a valóság sajnos egészen mást mutat.

Itt is viszket, ott is viszket – Bárhol felbukkanhat tetű, rüh vagy bolha

Nagyon kellemetlen tud lenni, ha valamilyen élősködőt fedezünk fel magunkon, gyermekeinken. A tetű, rüh vagy a bolha megjelenése rengeteg bosszúsággal jár, hiába a maximális tisztaság, szinte bárhol összeszedhetünk egy albérlőt.

Kismamatorna a könnyebb szülésért és regenerálódásért – Mikor kezdjük el, és mikor hagyjuk abba?

Egy kisbaba érkezésével a korábbi életmód alaposan felborul. A szokásos edzésekről általában le kell mondani, helyettük pedig kímélőbb mozgásformát ajánlott választani.

Sízők legszebb álma: Kaprun

Az itthoni szegényes infrastrukturális lehetőségek, illetve az észszerűtlenül magas árak miatt sízőként a külföldi, jól felszerelt pályákat nagyon megkedveltük. Mivel jól összehangolt felvonórendszerre, gleccseren és erdő között kanyargó, hosszú pályákra vágytunk, az ausztriai síparadicsomban egyáltalán nem csalódtunk.

Eddz, waxolj, élvezd!

Valljuk be, mi, sízők, egyáltalán nem bánjuk, hogy végre hidegebbre fordult az idő. Sőt! Közösen szurkolunk, hogy mihamarabb lehulljon az első hó, s mindeközben naponta gondolunk az új szezon várva várt első csúszására. 

Tetszett: a Túri-hasadék

A Kolozsvár környékén található népszerű túrázóhelyek között általában nem szokott szerepelni, pedig néhány négyzetkilométeren olyan közelről tapasztalhatjuk meg a természetet, hogy az biztosan felejthetetlen élményeket jelent majd. A Tú

Balkonkertészet felsőfokon

Valljuk be, hajlamosak vagyunk nagy lelkesedéssel elkezdeni különféle projekteket, amelyeknek gyakran sosem érünk a végére. Pedig ha elég kitartóak lennénk, akkor még büszkék is lehetnénk magunkra. Szerencsére vannak, akik ragaszkodnak elképzeléseikhez, így nyár végére apró csípős paprikát, sötétpirosra ére

Arany Prága, borús tavaszban

Arany Prága – jutott eszembe a cseh főváros egyik jelzője, miközben emlékeimet próbáltam feleleveníteni. Pedig arany fényekben, napsütésben szűkölködött az a három nap, amit ott töltöttünk, de az élmény és emléke bennem valóban aranyértékű.

Reggelizzünk finomat!

Vannak, akik úgy vélik, reggelire csak gyümölcsöt együnk, így jutunk a legtöbb energiához. Mások a bőséges reggelik mellett szólnak. Abban talán mindenki egyetért, hogy reggelizni valamit mindenképpen kellene, és ezalatt nem a bögre teát vagy kávét értik.

Tájba illő rönkház a varsági tanyavilágban

Földúton haladunk az erdő között, Székelyvarság Küküllő nevezetű részén. Már az odaút is sejteti, különleges helyen laknak vendéglátóink, Balog Ágoston és felesége, Katalin. És nem is csalódunk: nyugalomsziget a vadon sűrűjében.