Heti összefoglaló: kapcsolatunk az idővel, egymással

E heti inspiráló, elgondolkodtató írásainkból válogattunk.
Hirdetés

Szeptemberi lapszámunkból

Amikor közel egy éve a szerkesztőséggel azt a melléklet témát is a listánkra válogattunk, hogy Igent mondunk az örökségre!, nehezen találtuk meg a közös pontot az értelmezésében. Mit nevezünk örökségnek? Természeti-, épített-, tradicionális-, családi-, történelmi örökségről beszélünk? Kinek mit jelent az örökség?

Agyonnyom és felemel: a mi örökségünk

Mi magunk nem hisszük el magunkról, hogy alkalmasak vagyunk adott szerepekre

„A versenyszférában helytálló nőkre jellemző az önszabotálás: mi magunk nem hisszük el magunkról, hogy alkalmasak vagyunk adott szerepekre. Én például érzem a pályám alakulásán azt az ösztönös mozgást, hogy mindig a peremproblémák kutatása felé irányultam: a divat, a populáris kultúra ilyenek. Persze, ma már meg vagyok győződve róla, hogy ezek a peremproblémák igenis központi jelentőségűek, de tény, hogy mindig van egy témalegitimációs játszma, amit meg kell nyerni…”

Tudós nők: Keszeg Anna

Amikor már nem működik a test, hiába akar élni a lélek

Számomra Marci. Másnak Barni, Fruzsina, Lara… Nevek, akikkel találkoznak különféle közösségi oldalakon adománygyűjtések kapcsán. – Szeptember a gyermekrák elleni küzdelem hónapja. És bár nem akarunk róla beszélni, rákos gyermekek vannak. Sokkal többen, mint azt gondolni szeretjük. A korai diagnózis pedig életet menthet.

 

Az ember mindenhez alkalmazkodik: a rákhoz is

Nem fojtjuk meg egymást, és ez jól tudja a kapcsolatunkat működtetni

Rúzsa Magdolna a napokban mesélt közösségi oldalán arról, hogy hármas ikreket vár. Jó egészséget és örömteli babavárást kívánunk nekik! ❤ Tavaly szeptemberi címlapinterjúnkban azt mondta férjéről „Mi olyan pár vagyunk, akik hagyják a másikat élni.(…) Amit nagyon szeretek és melengeti a lelkem, hogy amikor koncertem van, hajnalok hajnaláig fent van és megvár, hogy biztonságban hazaértem-e.”

Rúzsa Magdi: Nekem kell a valóság!

Hirdetés

Sem a világot, sem önmagamat nem tudom megismerni, ha nem adok időt magamnak

„Megtörténik, hogy hamar át akarok esni a szűrésen, s csak úgy fazékból fazékba döntöm a levest, de ilyenkor visszaspriccel a forró lé, s ha nem a kályhát mocskolja be, akkor az én kezemet égeti el. Arra gondolok, Atyaságos jó Isten, hogy mekkora különbség van a fokozatos, megalapozott tanulás és a magolás között?! Mekkora különbség van a fokozatos megismerés és az információba való belefulladás között?!”

Házimunka. Levesfőzés.

Pompásan autózunk: van, amit szabad, és nincs olyan, amit nem

Vicceset szerettem volna írni a sofőrökről, az autózásról, az utakról, és legfőképpen a volánnál ülők egójáról, de sajnos, ahogy elkezdtem levetíteni magamban a filmet, jól felhúztam magam. Persze, ehhez szükséges az is, hogy én ilyen felhúzós fajtából legyek.

Országúton: mintha mindenkinek egyszerre szülne a neje

Fontos lesz, hogy megértsük, mikor minek jön el az ideje

A következő hat hónapban a tudás, az információközvetítés és a kommunikáció kerül kiemelten előtérbe, figyelmünk újra az egészségünk, a szolgálat, a munka felé irányul

Szeptember: gyökeres változások hónapja jöhet

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Hirdetés