A szülő külföldön, gyermekek itthon

Sokszor jó lenne tanácsot kérni valakitől, aki kérdésünkre tudja a választ. Sokszor jólesne a bátorítás, egy hozzáértő vélemény, hogy jó úton járunk-e, merre tovább. Rovatunkkal segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik táplálkozással, lelki problémákkal kapcsolatban szeretnének útmutatást, vagy jogi ügyekben szakember véleményét kérnék.

Férjem hónapok óta külföldön dolgozik. Úgy látom, hogy a gyermekemnek nagyon hiányzik. Mit csináljak?

Tófalvi Beáta pszichológus válaszol

Érdemes használni, a minőségi(bb) családi kapcsolatok fenntartásáért, a modern technológia eszközeit napi szinten: Skype-on vagy már Facebookon is lehetőség van élő beszélgetések kezdeményezésére. Mindennap, egy előre megbeszélt időpontban (lehetőleg ugyanabban) beszélgessenek az édesapával minél többet. Ezeket követően jó, hogyha megbeszéli a gyerekkel, hogyan érzik magukat az apával való beszélgetés után.

Érzelmi biztonság, ez a fontos! – hangsúlyozza a szakember

Ha nagyobb gyermekről van szó, nyugodtan lehet tudatosítani, hogy Apa értünk is van távol, hogy neki sem könnyű ez a helyzet, azért van ott, hogy majd anyagilag könnyebb legyen mindannyiunknak. Fontos, hogy mindennap elhangozzon a szülők részéről, hogy nagyon szeretik a gyermeküket, és hogy az Önök számára ő a legfontosabb. A gyermekek nagyon megértőek és rugalmasak, ha érzelmileg biztonságban érzik magukat.

Kérdéseiteket a level@noileg.ro e-mail-címünkre várjuk.

A közölt információ tájékoztató jellegű, nem minősül tanácsadásnak.

Kiemelt kép: Shutterstock

Aktuális lapszámunkat most itt kérheti >>>

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>