Lényegtelen dolgokkal ne töltsük el az időnket!

Idén a szenteste sokak számára másképp zajlik, bár igaz, az utcákon, a bevásárlóközpontokban, forgalomban olyan jelentős különbség nem látszott. Reméljük, hogy estére a megnyugvás, öröm és szeretet költözik mindannyiunk otthonába. Öt olyan gondolatot gyűjtöttünk össze Böjte atya eddigi - a Nőilegnek adott - interjúiból, amelyek jótékony hatással lehetnek ránk, ha egy egy kicsit magunkban hordozzuk. Áldott karácsonyt kívánunk!
Hirdetés

Ha gondot látunk magunk körül, akkor három dolog között választhatunk: az első az, hogy pakolunk, s elhúzunk jó messzire. A másik megoldás az, hogy a fejünket a homokba dugjuk, és úgy csinálunk, mintha minden rendben lenne. És a harmadik mód az, amikor az ember bevallja magának, hogy azért itt vannak gondok, bajok, nem ártana egy meszelés vagy nagytakarítás, beöltözik, s elkezd dolgozni.” 

Böjte atya
„Úgy gondolom, a világot az tenné jobbá, ha mindenki ott, ahol él, a maga utcájában, tömbházában merne nyitni a szomszédai, rokonai felé. Merné segíteni, ha bajban van. Szerintem ez menthetné meg a világot.”

Isten selejtet nem teremtett. A legelesettebb ember is valamilyen módon Isten csodája.”

Azt hiszem, a legelső dolog, amit tisztáznia kellene magában minden nőnek, hogy Isten őt nem a teljesítményei alapján szereti.”

…mellékes, lényegtelen dolgokkal ne töltsük el az időnket! Ez az egyetlenegy életünk, húzzunk bele, és valósítsuk meg az Istennek azt a legszebb álmát, amit belénk álmodott.” 

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Friss lapszámunkat alább kérheted:

Hirdetés