Nekem az élet

Apás szám az októberi. Az apává válást, az apaságot vizsgáljuk benne, azonban úgy érezzük, akkor kerek a történet, ha a gyermeket sem hagyjuk ki belőle. Harmadik osztályosok mesélnek arról, milyen apával együtt lenni.

Hirdetés

Apás szám az októberi. Az apává válást, az apaságot vizsgáljuk benne, azonban úgy érezzük, akkor kerek a történet, ha a gyermeket sem hagyjuk ki belőle. Harmadik osztályosok mesélnek arról, milyen apával együtt lenni.

{hirdetes}

Székelyudvarhelyi tanítók segítettek abban, hogy egy osztálynyi harmadikos gyerek, kilenc és tíz évesek válaszai eljussanak szerkesztőségünkbe. Ezekből válogattunk és változtatás nélkül közöljük, illusztrációink is az ő kezük munkája. Hol mosolyogtunk, hol összeszorult a torkunk, miközben olvastuk – a válaszokban kifejeződő határtalan szeretettől, a bennük megmutatkozó szükségtől, az itt érezhető feltétlen elfogadástól.

Milyen együtt lenni apával? 

Olyan jó, hogy nem lehet szóban kifejezni. Mert megért mindenben és csak jó dolgokat mond. Ha valami baj van, akkor őszinte. Nagyon boldog vagyok, hogy az én apukám. Sorolni sem tudom, olyan jó. 

Mivel én ritkán találkozom vele, nekem olyan jó érzés, mint egy karácsonyi ajándék, nagyon kedves és szép.

Az apával együtt töltött idő nekem az életet jelenti.

Apával együtt lenni csodálatos, mert olyan mintha egy igazi kalandorral lennék együtt, olyankor úgy érzem, mintha tudná, hogy mi jár a fejemben, és olyan mintha mindent tudna, de amikor megszid, akkor nagyon. De én tudom, hogy sosem haragszik igazán rám.

Olyan együtt lenni apával, mintha kincset kaptam volna, mert nagyon sokat dolgozik és alig lehetek vele, mert hétvégén is vagy másnak segít, vagy a ház körül dolgozik. 

Hirdetés

Apával nagyon jó együtt lenni, mert sokat sakkozunk, közben tanulom a románt, mert román apuka. És még néhányszor levisz biciklizni, mert szeretek biciklizni. 

„Azért jó édesapával lenni, mert amikor játszom vele, akkor kivételesnek érzem magam. ”

Akkor a legjobb apával, mikor berak egy CD-t és együtt tudjuk nézni.

Nagyon jó érzés, olyan mintha egy angyal simogatna, és nem érzem egyedül magamat, mert ott van mellettem, és nagyon jó segíteni neki. Amikor ő boldog, akkor én is

Olyan jó, amikor apával együtt alszunk, tanulunk és még sok más. Amikor apával vagyok, akkor minden időt rászánok, mert nagyon, de nagyon sok dolga van, például CD-írás, csomagküldés és sok más informatikai dolog. 

Nagyon jó apával lenni, mert vicces és mindig kitalál valamit, és nagyon szeretem, ahogy kacag

Mikor apával vagyok, boldog szoktam lenni, mert megmutat sok érdekes dolgot és beszél sok érdekes dologról, a városról. Egy szó, mint száz: apával lenni csodálatos.

Nagyon sokat jelent, hogy sokat lehetek apával, mert felnőttkoromban keveset lehetek vele, mert a mai világ nagyon elfoglalt.   

Lám, a kevés is sokat jelenthet. A gyerekre szánt idő pedig a legtöbb, legértékesebb, amit egy szülő adhat. Apaságról, apaidőről bővebben az októberi Nőileg magazinban olvashatnak. 

Aktuális lapszámunkat most itt kérheti >>> 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>

Hirdetés