ARCHÍV Fűszeresen főz és öltözködik: Laczó Júlia

Igazi kaméleon a színpadon és civil öltözködési stílusában is Laczó Júlia. A Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze nem követi a divatot, az öltözködési szabályokat előszeretettel rúgja fel. (Cikkünk a 2017-es Nőileg magazin novemberi számában jelent meg.)

Rögtön kifigurázza egy játékos, színes darabbal, ha véletlenül „túl nőcisre” sikerült az összkép. Juli híresen jól főz, és ezt sokan tudják róla, ezért ajándékba többnyire késeket és fazekakat kap − gardróbja darabjait általában maga vásárolja. A cipőknek és a kendőknek tud a legnehezebben ellenállni.

Stílusa bohókás, színes, kislányos, olykor szolidan nőies, néha meg laza és minimalista, a színésznő kizárólag a hangulatához öltözködik minden reggel. Nem mindig volt ez így, évekig kizárólag feketét hordott, kisfia születése után kerültek a színek a ruhatárába.

Új cuccot kizárólag akkor vásárol, ha az megszólítja az üzletben, ha rá van írva, hogy az olyan „laczójulis”.

Így került a ruhatárába a zöld, és ugyanígy a könnyű, kék nyári ruha is, mindkettő szerelem volt első látásra.

Tengerimádó, a színházi évadok közötti nyári szabadságot családjával, ha teheti, vízpart mellett tölti. Késő délutáni, tengerparti viselet a sárga és narancsszínű mintás kék ruha.

Mindig a könnyű és kényelmes darabokra szavaz, a színpadon gyakran viseli, ezért civilben kerüli a harisnyát és a magas sarkú cipőt. A bő nadrág nagy kedvence, bármilyen lezser darabhoz, bakancshoz vagy kapucnis felsőhöz jól passzol, ha éppen sietni kell.

Nagy kedvence a szürke bársonykabát, amit lila rombuszmintás ruhával kombinált, a hűvösebb hangulatú összeállításokat azonban − ahogyan ezt is − mindig egy bolondosabb darabbal, bakanccsal vagy egy különleges kiegészítővel dobja fel.

Van úgy, hogy meleg, őszi színekbe bújik reggelente, ilyen a krémszínű blúz – csíkos felső kombináció (kiemelt képen). A színházi próbákon gyakran visel egy régi, agyonfoltozott nadrágot, ez amolyan kabala próbacucc, amitől már sosem fog megválni.

Fotó: Angyalosi Bea

Friss lapszámunkat alább kérheted: