S, mint stílus, F, mint Frida

Székelyudvarhelyen született. Budapesten él. Stylist. Férfiakat öltöztet stílusosan. Az első nemzetközi férfimagazin, a Mandrawn alapítója. Alkata: plus size. Vállalja, megmutatja. Üzenete: kukába a zsákruhával! Fiatal. Tehetséges. Makacs. Önfejű. Ösztönös. Egyéniség = Balla Frida.

Székelyudvarhelyen született. Budapesten él. Stylist. Férfiakat öltöztet stílusosan. Az első nemzetközi férfimagazin, a Mandrawn alapítója. Alkata: plus size. Vállalja, megmutatja. Üzenete: kukába a zsákruhával! Fiatal. Tehetséges. Makacs. Önfejű. Ösztönös. Egyéniség = Balla Frida.

Mottója: nincs lehetetlen! Szabad ember: munkája a hobbija, főnöke önmagának. Ösztönös alkotó. „Egy tanárom ötperces művésznőnek nevezett, mert ösztönösen ráérzek a dolgokra, hamar összeáll a kép a fejemben. Profi akkor leszek, ha majd nem az ösztön irányít, hanem én őt” – szól az önjellemzés fridásan.

Gardróbja, mint ő maga: nőies, izgalmas. Plus size méretet visel, de szekrényében nyoma nincs az „ápol és eltakar” ruhadaraboknak. Sőt! Minden van, ami, úgymond tilos egy telt idomú, molett nőnek: nagy mintás, feliratos póló, ujjatlan top, testhez simuló szoknya, derékig érő dzseki és szűk farmer. Tessenek kapaszkodni: Frida fehéren is szereti! 

A méretes patacipők, színes ruhák abszolút nőies korszakának vége, most fekete-fehér a kedvenc. Sportos, klasszikus, laza, egyszerű és maszkulin stílusú darabokban érzi jól magát. Alapelve: a kevesebb több. No és az, hogy ha az ember lánya nem 90-60-90 álomméret, akkor sincs arra ítélve, hogy idétlen, bő és stílustalan darabokba rejtse testét. Ami szép, azt nem kell zsákba rejteni.

Önarckép

Hogy mi az egyedi, ízléssel megkomponált Frida-stílus esszenciája? Például egy bárhol bármikor viselhető, magasított derekú fekete/fehér szűk farmer. És mi az, amit soha sehol? Áttetsző nejlonharisnya. Miért? „Nem értem a funkcióját.”  

1. kép – hétfő (kiemelt kép)

Egy kényelmes „munkaruha” egy átlagos napon a stúdióban. Nem szenvedés a hétfő: ez az egyik hely a világon, ahol a legjobban szeretek lenni.

 

2. kép – kedd 

Ezt a zakót a mamám szekrényéből halásztam ki, nem mellesleg ő nagyon meghatározó szerepet töltött be abban, hogy ezt az utat választottam.

3. kép – szerda

Mostanában nagyon sokat dolgozom otthonról, ilyenkor szeretek a lakásunk teraszára kiköltözni. Amúgy a fehér nadrágokat sosem szerettem, de be kellett vallanom, hogy hiányozhatatlan kelléke a stílusos nyárnak.

4. kép – csütörtök

Sportos is, mértéktartó is, szexi is, kényelmes is. Ez a szett határoz meg a legjobban. Szeretem, ha az emberek látják, hogy a plus size nők nem csak zsákokban járhatnak.

5. kép – péntek

Párosan szép. A páromat nagyon szeretem öltöztetni. Nagyon sok mindent szoktam rajta kipróbálni, persze van, hogy ő inspirál inkább. Szerencsém van, mert türelmes (haha!). Nagyon szereti azt, amit csinálok. Szerintem nemcsak profi fotós, de a legnagyobb rajongóm is.

 

6. Szombat–vasárnap

Vörös haj, szépen ívelt szemöldök, diszkrét, de a szemet hangsúlyozó smink. Rúzs. Néha vadító vörös, most natúr. Fekete bőrdzseki, feliratos póló. Sweet free style by madame, Balla Frida.

Fotó: Gregus Máté, Szilágyi Botond, Rihó Rebeka 

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2016. szeptemberi lapszámában jelent meg. 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>