December: Új rügyek fakadnak EZO-TÉR

Decemberre a változékonyság lesz a legjellemzőbb. Új utak jelenhetnek meg az életünkben, kinek-kinek más életterületen, de mindenképpen elindulhat valami, ami, ha a felszínen még nem is jelenik meg a kiteljesedett formájában, de már érezteti hatását. Hangsúlyos pontja lesz ennek a hónapnak a rendteremtés, nagyon fontos, hogy mindent a maga idejében tegyünk meg.

Alázatot követel az év vége

Koncentrált munkát, alázatot, fegyelmezettséget, érettséget és szolgálatot követelő időszak az év vége. Aki kerülte eddig a felelősségvállalást, az is kénytelen lesz felnőni a kihívások hatására. A külvilággal való interakcióinkban, a másik igazságának a megértésében, az együttérzésben, a kapcsolataink vissza-visszatérő aspektusaiban fedezhetjük fel azokat a ránk vonatkozó tanulságokat, amelyek elsősorban a saját lelki működésünk megértésében nyújtanak kiemelt segítséget, hogy el tudjuk engedni azokat a mindennapi szokásainkat, gondolatainkat, amelyek akadályoznak az előrejutásban. Ez különösen fontos lehet akkor, ha azt érezzük, hogy patthelyzetbe kerültünk, valamiben megszorultunk, bármerre lépnénk sehogy sem jó.

Decemberben döntenünk kell, hogy milyen irányban indulunk el, hogyan folytatjuk tovább az életünket.

A múlt tanításainak megértése, a felszín mögötti folyamatokra való rálátás, a helyesen megválasztott tájékozódási pontok segítenek ezt a döntést meghozni. 

Az önösség mellőzése

Alapvető fontosságú lesz az igazságkeresés, a megértésre való törekvés, a tanulás, a nyitottság, az öncélúság és önösség mellőzése, a távlatokban való gondolkodás, a látókörünk kiszélesítése, az eddigi hitrendszerünk megkérdőjelezése és megújítása.

Ha bármilyen vitás helyzetbe kerülünk, az egymásnak feszülés helyett törekedjünk az álláspontjaink ismertetésére, a bátor, de nem erőszakos megnyilatkozásra.

Most lesz elég erőnk ahhoz, hogy kimondjunk olyan dolgokat, amelyek már régóta foglalkoztatnak, de nem vezet megoldásra, ha a másikra akarjuk erőltetni a mi nézőpontunkat, meggyőződéseinket. Ennek a hónapnak a váratlan helyzetei, meglepetései, fordulatai éppen azt hivatottak megértetni velünk, hogy ebben a földi létben minden múlandó, egyedül az isteni szeretet állandó. Aki ezt megérti, békességben töltheti az ünnepeket és zárhatja ezt az igen változatos, kalandos naptári évet. 

Gyógyulás ideje

Kiemelt napok decemberben: hatodika, amikor a tudás teljességét tudjuk megvalósítani és a felismert igazságok által gyógyulni, 9-én a gondolataink, hitrendszerünk teremtő ereje megnő, figyeljünk arra, hogy mire irányul. 14-én a tisztánlátás általi gyógyulásra nyílik lehetőségünk, de ugyanekkora az esélye a csalásnak, csalódásnak is. Az év legsötétebb napja a 21-ike, 22-én pedig fókuszáltan, célratartóan tudunk új terveket kovácsolni, egyúttal karácsonyra is készülni. Ha rajtam múlna, a 2023-as évet a 23-ai újholddal indítanám. Kívánok egy kiegyensúlyozott, békés új évet mindenkinek!

Cikkünk a Nőileg magazin 2022. decemberi lapszámában jelent meg.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

korábban írtuk

Változásban a változókorban
Változásban a változókorban

Vannak rá szakszavak: klimax, menopauza. Van rá magyar kifejezés: változókor, és akad kevésbé szép elnevezése, amit nyugodtan el is lehetne felejteni: banyakór. Az emberi élet korszakokra bomlik, és a nők egyik legnehezebb szakaszapont ez. Amikor elmarad a menstruáció, jönnek a hőhullámok, hullik a haj, és a fizikai rosszullét mellett lelki tünetek is jelentkeznek. Az öregedésből adódó problémák egyes esetekben depresszióvá érnek. Mindezt nem szabad aszőnyeg alá söpörni, mert van rá megoldás. (Cikkün