November: Fegyelmezettséget követelő hónap EZO-TÉR

Új célok kitűzésének, a feladatok tisztázásának, a tartozások törlesztésének, a múlt újraértelmezésének az ideje november. Kitartást, céltudatosságot, fegyelmezettséget, szívósságot, elszántságot követelő hónap. Akkor tudjuk jól megélni, ha a valódi értékekre fókuszálunk. Ehhez támpontot adhat a múltbeli tapasztalatokban rejlő tanítások felismerése, megértése, a régről hozott tudás alkalmazása.

Új utak a megszokott helyett

Alapvető kérdés lesz a megújulási képesség, az anyagi javakhoz, biztonsághoz, teremtő képességeinkhez fűződő hiedelmeink felülvizsgálata, megkérdőjelezése, egy új személetmód kialakítása. Olyan helyzetekkel találkozhatunk, amelyek arra késztetnek, hogy a megszokott utak helyett újakat keressünk, a hagyományos módszereket újragondoljuk. Lélekben érdemes a váratlan fordulatokra is készülni, amelyek arra fognak inspirálni, hogy a biztonságot ne a körülményekben, fizikai szinten, hanem sokkal inkább bent, önmagunkban keressük. 

Mások szolgálata előre visz

November arra tanít, hogy miként tudunk szabadok maradni a körülményektől függetlenül is, és bízni, a hit által megmaradni, akkor is megfontoltan, lépésről lépésre haladni, menni és tenni a dolgunkat, amikor úgy tűnik, hogy a szilárdnak hitt alapok, amelyekre építettünk eddig, meginognak a talpunk alatt.

Erőteljes hangsúly kerül az igazságkeresésre, a tanulásra, a felszín alatt zajló folyamatok megértésére, az összefüggések feltárására.

Másik fontos aspektusa novembernek a múlt megmérettetése. Milyen utat jártunk be eddig, egyénileg és kollektíven is, az egész emberiség, mennyi volt abban a világosság, a szeretet? Ugyanakkor nagyon lényeges, hogy csak azok a dolgok fognak előre vinni, amelyekkel szolgálni tudunk másokat is, de elsőként önmagunkat kell rendbe hoznunk, gyógyítanunk. A zűrzavaros gazdasági helyzet előhozhatja azokat a félelmeinket, belső bizonytalanságainkat, amelyeket felismerve lehetőségünk lesz a változtatásra is. 

A szükségtelentől való megválás ideje

Kiemelt napok: november 36, az elmélyülés, szemléletváltás ideje, november 8. a mélyben húzódó folyamatok, a termékenységhez, biztonsághoz kapcsolódó belső titkok megértésének ideje, teljes stabilitás megteremtésére való rálátás ideje a telihold által, november 9. a tudattágítás, tanulás, a szükségtelenné vált anyagi dolgoktól való megválás ideje. 1011-én a valódi értékekre való rálátással, lényegretörő kommunikációval tudjuk tisztázni azokat az érzelmi dolgainkat, amelyek a szabadságunkban gátolnak, 19-én visszatérhetnek olyan lelki kérdések, amelyek az indulatkezelésünkben tesznek próbára, 23-án kezdődik az új holdhónap, ekkor tudunk új folyamatokat elindítani.

Cikkünk a Nőileg magazin 2022. novemberi lapszámában jelent meg.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

korábban írtuk

Október: Az ajtók záródnak
Október: Az ajtók záródnak

Októberben olyan élethelyzetek adódhatnak, amelyek próbára teszik a tudásunkat, bölcsességünket. Eljött az ideje, hogy gyakorlatba ültessük, amit az elmúlt években tanultunk, kipróbáljuk, hogy mi az, ami működik a gyakorlatban is, és túllépjünk azokon a tanításokon, hiedelmeken, elveken, amelyek hasznavehetetlenek.