Október: Az ajtók záródnak EZO-TÉR

Októberben olyan élethelyzetek adódhatnak, amelyek próbára teszik a tudásunkat, bölcsességünket. Eljött az ideje, hogy gyakorlatba ültessük, amit az elmúlt években tanultunk, kipróbáljuk, hogy mi az, ami működik a gyakorlatban is, és túllépjünk azokon a tanításokon, hiedelmeken, elveken, amelyek hasznavehetetlenek.

Megküzd egymással régi és új

Olyan tudást eleveníthetünk fel ebben a hónapban, amelyről azt hittük, hogy már rég elavult, és olyan technológiákról derülhet ki, hogy életképtelenek, amelyeket modern korunk vívmányainak tekintünk. A legnagyobb kihívás az lesz, hogy miként tudunk egyensúlyt teremteni a régi és az új között,

mi az, ami a múltból a jövőbe továbbvihető, milyen újat kezdjünk el tanulni, a hétköznapok részévé tenni.

A gondoskodás és a felelősségvállalás, az elmélet és a gyakorlat, a múltbeli tapasztalatokból levont tanulságok és a céljaink harmonizálása alapvető fontosságú lesz. 

Rendezzünk dolgaink!

Az előrelépéshez szükséges lesz felismernünk, hogy melyek azok a folyamatok, amelyeket már jó lenne lezárnunk, mibe érdemes energiát fektetni továbbra is, és mit lenne jó véglegesen elengedni. Ehhez elsősorban a világosság és sötétség közötti különbségtétel képességére, hitre, igazságérzetre, az igazi értékek felismerésére és a szeretet bölcsességére lesz szükségünk. Szeptember is alapvetően a helyretételről és a múltról szólt, ez októberben is folytatódik, és egyre sürgetőbbé, hangsúlyosabbá válik.

Kiemelten fontos, hogy időt, energiát fordítsunk a családi dolgaink megbeszélésre, rendezésére, a lelki sebek gyógyítására.

Ha egy mondatban kellene megfogalmazni október lényegét, akkor azt mondanám: Vigyázat, az ajtók záródnak! És nem mindegy végül melyik oldalon, kikkel találjuk magunkat egy légtérben. 

Kedvez az idő az alkotásra

Kiemelt napok: október 7-én az elmélyült beszélgetések, a tanulás hozzásegíthet a megoldások felismeréséhez, október 9. a kapcsolataink és az önérvényesítés közötti egyensúly megteremtése, telihold a Kosban, október 12. a tudás kiegyensúlyozó, harmonizáló erejének megtapasztalása, ekkor párkapcsolati döntéshelyzetbe is kerülhetünk. Október 1314. a művészi alkotás, a szépérzékünk koncentrált működtetésének ideje, október 19 és 23 a mindent vagy semmit, a szélsőségességre való rálátás, azok megtapasztalásának ideje, különösen kapcsolatainkban, de a művészetekben is maximalisták lehetünk, ugyanakkor az elmélyülés a harmónia megteremtését segíti, jobban tudunk koncentrálni a tanulásra, a lényeg megértésére. Október 25-én részleges napfogyatkozással kezdődik az új holdhónap.

Cikkünk a Nőileg magazin 2022. októberi lapszámában jelent meg.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

korábban írtuk

A helyretétel hónapja
A helyretétel hónapja

Szeptember az összegzésről, rendrakásról, a helyretételről, a korábban elvetett- és mostanra beérett magok gyümölcseinek betakarításáról szól. Nem csupán fizikai szinten, hanem lelki és szellemi értelemben is. Ahhoz azonban, hogy rendbe tudjuk tenni a dolgainkat – és most ez sürgetően vonatkozik a párkapcsolatokra – tudnunk kell, hogy mi a rend. Mihez képest van rendben vagy nincsen valami? Ez pedig mindig a mércétől függ.