Fuss NEKI! Csík: Jelentkezz nagykövetnek!

TÁMOGATOTT TARTALOM

Segíteni, egymást támogatni nem csak karácsonykor szükséges, hiszen az év többi részében is számos olyan intézmény, projekt létezik, amelyek csakis a közös összefogás segítségével érhetik el ugyanazt a célt: tenni a közösségért. A The House Egyesület harmadik alkalommal szervezi meg a Fuss Neki! Csík rendezvényt, a részleteket Simó Réka projektvezető osztotta meg velünk.

Mi is a Fuss NEKI! Csík?

· Egy sportesetmény, ahol a fiatal és idős, egyedüálló vagy a családdal, kollégákkal érkező személy azt érezheti, hogy a közösséghez tartozik, és szerepe van annak fejlődésében.

· Adománygyűjtő program, amely hozzásegít civil szervezeteket közösségi projektjeik megvalósulásához.

· Civil szervezetek bemutatkozására alkalmas esemény, amelyen keresztül megismerheted, hogy milyen szervezetek tevékenykednek és milyen programok, projektek zajlanak ott, ahol élsz.

A Fuss NEKI! Csík eseményt idén harmadik alkalommal szervezi meg a The House Egyesület.

A program első szakasza – a civil szervezetek jelentkezése – lezárult, a második szakaszban várják a nagykövetek jelentkezését, legkésőbb április 23-án éjfélig. A nagyköveteken keresztül történik ugyanis az adománygyűjtés.

Ki jelentkezhet nagykövetnek?

· Akinek fontos, hogy tegyen a közösségéért.

· Aki hisz abban, hogy mindannyian felelősek vagyunk térségünk fejlődéséért.

· Aki szeretne példát mutatni környezetének.

· Aki szeret futni, gyalogolni, biciklizni.

· Aki ráér május 25-én, hogy részt vegyen egy fantasztikus hangulatú sporteseményen. De az sem baj, ha éppen ezen a dátumon nem szabad, és úgy dönt, hogy önállóan teljesíti az elvállalt távot.

Miért jó nagykövetnek lenni?

· Részt vehetsz egy közösségi sporteseményen, amely nem verseny, hanem az a célja, hogy a mozgás és a sport szeretetének, az egészség megőrzésének népszerűsítése által civil szervezetek munkáját támogassa.

· Nem a fizikai teljesítményed a tét – bár ez nem hátrány –, hanem a jó szándék, a felelősségvállalás, és az, hogy tenni akarsz a környezetedért.

· A 30 civil szervezet közül lehetőséged van kiválasztani egyet, de akár többet is, amelyeknek a munkájára felhívhatod a figyelmet. Érdemes követni a program Facebook-oldalát.

· Barátaiddal, munkatársaiddal, családoddal együtt közösségi projektek megvalósulását segíthetitek. Akár olyan projektekét is, amelyeknek ti is a haszonélvezői lesztek.

A Fuss NEKI! Csík program sikeressége rajtad is múlik!

Azon múlik, hogy kilépsz a komfortzónádból, mozgosítod a környezetedet, a személyes kapcsolataidat, és elmondod mindenkinek, hogy segíteni nagyszerű dolog.

Gyakran feltett kérdések:

Akkor is jelentkezhetek, ha nem vagyok csíki?

Természetesen bárki jelentkezhet nagykövetnek, függetlenül attól, hogy hol él. Akár külföldön élő személyek jelentkezését is várják.

Ha nem tudok részt venni a május 25-ei közösségi rendezvényen, akkor is jelentkezhetek?

A program lehetőséget biztosít azok számára is, akik egyénileg, május 24-26. között bármikor le tudják szaladni, biciklizni, gyalogolni a vállalt távot.

Milyen hosszú távot kell teljesítenem nagykövetként?

Nincs megkötés a táv teljesítése kapcsán, a minimum 1 kilométer. Mindenki annyi kilométert vállal, amennyit tud és szeretne.

Ha nem szeretnék nagykövet lenni, akkor mikén tudom támogatni a programot?

A projekt harmadik fázisában támogatókat keresnek, akik adományokkal segítik a benevezett projektek megvalósítását. Ugyanakkor a szervezők várják az önkéntesek jelentkezését is. Kövessétek a weboldalt, hogy ne maradjatok le a program híreiről.

Kiket lehet támogatni?

Olyan évtizedes múlttal rendelkező, vagy éppen frissen alakult civil szervezeteket, amelyek fő küldetésüknek tekintik a közösségépítést és annak szolgálatát. A program során begyűlt pénzösszeget számos cél elérésére fordítanák, melyek lehetnek infrastukturális-, vagy programalapúak, de akár eszközbeszerzés vagy oktatási projektek megvalósulását segítenék elő. A részletes listát itt érheted el.

Meghoztuk a kedved? Jelentkezz nagykövetnek legkésőbb április 23-án éjfélig itt!

Hogy ne maradj le a részletekről, a Fuss NEKI! Csík programot kövesd a Faceboookon, az Instagramon és a YouTube-on.

korábban írtuk

Tiboldi Bea: Alázattal kell közelednünk a világ dolgai felé
Tiboldi Bea: Alázattal kell közelednünk a világ dolgai felé

Már gyermekkorában futóversenyeket szervezett a csíkszeredai Tudor lakótelepen, és most is úgy gondolja, hogy adni öröm, a másokon való segítés egyszerű, ha figyelünk az embertársainkra. Úgy véli, az apró tettekkel is jobbá tesszük a világot.