Szexuális segédeszközök – egy kis fűszer az ágyban

A játék társsal a legizgalmasabb, így ha kedvünk támad, vonjuk be párunkat is. 

Játszani jó, akár felnőttként is. A játék életünk minden területére, így az ágyba is színt vihet, persze ha kaphatók vagyunk rá. Szexuális játékainkhoz sajátos játékszerek tárháza áll rendelkezésünkre online vagy hagyományos szex-shopokban. 

Meglehetősen sok tévhit és előítélet övezi a szexuális játékokat, segédeszközöket: hogy ilyenre csak akkor van szükség, amikor már kiégett egy kapcsolat, vagy csak az használ játékokat, aki „perverz”. „Manapság olyan meggondolatlanul, könnyedén dobálózunk a „perverz” kifejezéssel” – mondja Elek. A játékszerek, segédeszközök használata teljesen normális tevékenység: nem perverz az, aki vibrátort használ, jelmezbe vagy fehérneműbe öltözik be párja kedvéért, vagy felizgul attól, ha kikötözik, illetve bekötik a szemét. „A perverzitás szexuális aberrációt jelent, és legtöbbször olyan magatartásokra használjuk, amelyek, meglátásom szerint, teljesen hétköznapiak” – magyarázta. Elek egyébként két péniszgyűrű és egy egész bilincsgyűjtemény büszke tulajdonosa. Több partnerével eljátszották már az ágyhoz kötött, szembekötős játékot, maradéktalanul nagy sikerrel. „Talán két éve robbant be A szürke ötven árnyalata című könyv, amelyet utóvégre én is elolvastam. Innen nyúltam le a szembekötésre használt nyakkendő ötletét, melyet a csajok nagyon értékelnek” – jegyezte meg kacéran.

Vásárlási kis káté

A szex-shopok széles kínálattal várják a vásárlókat, a szemérmesebbek online is rendelhetnek. A kínálat rendszerint a hagyományos óvszerektől elkezdeve a könyveken át, egészen a jelmezekig, síkosítókig vagy ehető testápolókig mindent magában foglal. Önmagában kaland lehet az is, ha a játék kiválasztásába bevonjuk a párunkat is.

Illusztráció

Vásárláskor ne csak a termék árára figyeljünk, hisz az nem mindig tükrözi a csomagolásba rejtett eszköz minőségét: gyakran előfordul, hogy az olcsó darab ugyanazt az élményt nyújtja, mint a luxus kategóriában lévő, ezért érdemes a középkategóriában keresgélni. Nem biztos ugyanakkor, hogy az első választás lesz a tökéletes számunkra. Akkor válasszunk egy kategórián belül drágább darabokat, amikor már biztosra tudjuk, hogy ez lesz a kedvenc. A hagyományos boltok nagy előnye az online shopokkal szemben pontosan ez: az eladó útbaigazítással is szolgál.

Társasjáték

A segédeszközök tárháza egyéni, rengeteg játék viszont társas használatra van kitalálva. Timi például gyakorta párjával együtt használja a vibrátorát: szeretkezés előtt vagy közben játszanak vele. A fiatal pár összes segédeszközét ajándékba kapta, de a kollekciót most már ők maguk is bővítenék. Előbb a bilincset próbálták ki, meséli Timi, aztán a dildó férje javaslatára került elő az éjjeli szekrény fiókjából. „Péniszgyűrűt is szoktunk használni. A kis kütyüt mindenkinek ajánlom, hisz könnyen hozzáférhető – manapság már majdnem minden bevásárlóközpont polcain megtalálható –, és mindkét partnernek nagy örömet szerez” – hangsúlyozta Timi.

Illusztráció

Réka például „egyéniben” kezdte a játékot: az első távirányítós vibrátora még úgymond kezdő kategóriás vastagságú, élethű formájú volt. Azóta már az ún. „nyuszira” váltott, amelyik sohasem hagyta cserben. „Vásároltam hozzá tölthető elemet, így még akkor sincs problémám, ha éjszaka merül le. Amúgy a kombó műpéniszekre szavazok, azokra, amelyek párhuzamosan izgatják a csiklót és a hüvelyt, de kell legyen pici rugalmassága is, hogy használat közben könnyedén kitapogassa a G-pontot.”

Az Igor névre keresztelt „nyuszi” tehát beköltözött Réka éjjeliszekrényébe. A párja eleinte tartózkodó kíváncsisággal fogadta a játékszereit – különösen, amikor férfi vagy női keresztneveken szólította ezeket, teszi hozzá nevetve –, de ahogyan korábbi partnerei,ő is gyorsan megszerette. „Számára már az is izgató, ha pusztán végignézi, amit én csinálok, de gyakran ő maga is kezébe veszi az irányítást. Ma már abszolút nem érzi fenyegetőnek, hiszen tisztában van azzal, hogy a vibrátor nem tudja igazából helyettesíteni, pusztán egy segédeszköz” – mesélte. Réka egyébként úgy véli: a játék az ágyban olyan, mint a bors az ételben, meg lehet lenni nélküle, de voltaképp akkor igazi a szex, ha megfelelően fűszerezett. A játékszerek ezt a pluszt adják, megmozgatják a fantáziát, kikapcsolnak és feltöltenek, kiszakítanak a monotonitásból. Lehet egyedül használni, de párban a legjobb. Átengedni a távirányítót és ellazulni, rábízni magunkat kedvesünkre, hagyni őt játszani és csak élvezni – egy ilyen élmény minden párt közelebb hoz egymáshoz.

Veszélyekkel járhat?

A segédeszközök használata több szempontból is veszélyforrás lehet, állítja Bíró Ibolya, székelyudvbarhelyi bőr- és nemigyógyász-főrvos, szexológus. „Fokozott fertőzésveszélyt jelent a szexuális segédeszközök használata, hisz ezeket nem lehet teljes mértékben fertőtleníteni. A nemi betegségek pedig a testnedvek révén rendkívül gyorsan terjednek” – magyarázta. A szakember egyébként úgy véli, a szeretkezés két ember közti nemcsak testi, hanem lelki együttlét is. „Az egyesülés, a szeretkezés a lélek tánca, amelyet a test követ. Az együttlétben nem a fizikai egyesülésnek kell lennie az elsődlegesnek.” A doktornő úgy véli, dependencia is kialakulhat a szexuális játékszerek fokozott használatából akkor, amikor a szexből a testiség mellé nem rendelődik lelkiség. „Az elmének szüksége van a változatosságra, az újdonságra. Amikor valami megszokott, akkor az újra vágyunk. Ezt a kapcsolatban pótolhatják a szexuális segédeszközökkel, használatuk azonban kettős veszéllyel is jár” – hivta fel a figyelmet a szexológus.

Tudta?

 A Ramblin Brands szemérmesebb hölgyek számára alakította ki a Smile Makers vibrátor-kollekciót: a DM drogériákban kapható, „a francia”, „a milliomos”, a „teniszedző”, „a tűzoltó” névre keresztelt szexuális segédeszközök formája az erogén zónák stimulációját hivatott fokozni, ugyanakkor az erotikus fantáziát amolyan szerepjátékkal egészíti ki. A pasztellszínű „zsebvibrátorok” csomagolásuk révén továbbá alkalmasak arra is, hogy drogériákban, a különböző piperecikkek mellett árusítsák azokat. A csomagolás nem hivalkodó – ígérik a gyártók – ,így a szégyenlősebb hölgyek is bátran hazavihetik.