#mutassjópéldát Ne hagyjuk magukra őket! Húsz családnak segíthetünk talpra állni

A Gyulafehérvári Caritas szociális munkatársai felmérték a beérkezett kéréseket. A 27 érvényes pályázatból 20 esetében találták úgy, mindenképpen szükséges az, hogy segítséget kapjanak, támogatásban részesüljenek. Az elmúlt hetekben meghirdetett Újrakezdés programunkban azok a családok jelentkezhettek, vagy jelölhették őket, amelyek a járvány miatt kialakult helyzetben veszítették el munkájukat, kerültek a szakadék szélére. Támogatóinknak köszönhetően eddig a szükséges összeg közel felét sikerült összegyűjteni.

Az Újrakezdés programba már nem lehet jelentkezni, viszont támogatásokat még fogadunk a Gyulafehérvári Caritas számlájára (részletes útmutató a cikk végén).

Célunk, hogy egy talpraállásnyi időszakra, fél évig havonta 500 lej értékben támogassuk ezeket a családokat. Huszonhét érvényes kérés érkezett a meghirdetett időszakban (május 25–június 12.), ebből a Gyulafehérvári Caritas értékelése szerint húsz családnak, a feltételként meghatározott kritériumok szerint mindenképpen segítenünk kell, mert bajban vannak. A kérések Bihar, Hargita, Kolozs, Kovászna, Maros, Máramaros, Szatmár, Szeben, Szilágy megyékből érkeztek.

Olyan családok számára hirdettük meg a támogatási lehetőséget, amelyek a járványhelyzet következtében kerültek nehéz anyagi helyzetbe, munkanélkülivé vált szülőknek, akik kiskorú gyerek(ek)et nevelnek, akik már nem tudják fizetni albérleteiket, akiknek komoly nehézséget okoz a megélhetés.

Eddig közel 9000 lejt utaltak az olvasóink erre a célra a Gyulafehérvári Caritas számlájára, és ezzel együtt összesen 24.000 lejre van ígéret (sokan fél évig rendszeres utalást vállaltak).

Hálás szívvel köszönjük mindazoknak, akik nélkülözni tudták a segítségnyújtásra szánt összeget!

A húsz család féléves támogatásához még 36.000 lejre van szükség.

A felajánlásokat továbbra is várjuk ITT!

Közös segítségünk jó helyekre megy, és hisszük, hogy meglesz!