Szeptember: a tisztázás hónapja EZO-TÉR

Ebben a hónapban kezdenek letisztulni az augusztusban felkavarodott kedélyállapotok. Mindenképpen tisztábban láthatunk rá bizonyos egzisztenciális problémákra. (Cikkünk a 2020-as Nőileg magazin szeptemberi számában jelent meg.)

Van, amikor már az is megoldás, ha nem olyan bizonytalan minden. Amikor, ha alkalmazkodnunk kell is a megváltozott körülményekhez, de legalább van valami, ami biztos. Alapvetően az egész hónap tendenciáját meghatározza az, hogy mi van a kapcsolatainkkal, a szövetségeinkkel. Eljött az ideje ezek felülvizsgálatának, harmonizálásának, stabilizálásának, rendbetételének. Különösen a hónap első felében tapasztalhatunk ezen a területen változásokat, kerülhetünk döntéshelyzetbe. Ekkor érkezik el a jövő tervezésének, tisztázásának is a lehetősége. 

Válaszút a hónap elején

Most a külső-belső rendrakásra tudunk nagy energiát fordítani, ez az erőbefektetés később mindenképpen megtérül. A szeptember 2-ai Telihold idején is a sorsunkra láthatunk rá jobban, a számunkra fontos kérdéseket tudjuk átgondolni, letisztázni, számba venni. Ebben az időszakban több párkapcsolat, szövetség is válaszút elé kerülhet, fontos, hogy meg tudjuk hozni a megfelelő döntést és kezdjük el megtenni a változáshoz szükséges lépéseket. Ebben a tekintetben a 2–6 közötti időszakra, kiemelten a 4-ikére hívnám fel a figyelmet, amikor a Mars (erő, bátorság, akarat, lendület) kerül megvalósító, azaz megoldás keresésére ösztönző kapcsolatba a Vénusszal (szerelem, kapcsolatok, anyagi javak, termékenység, harmónia, egyensúly). Ekkor figyeljünk a szokottnál is tudatosabban arra, hogy hogyan nyilvánulunk meg. Szeptember 10-én fordul a Mars, és november 14-éig hátrál a Halak csillagképben, a Kos jegyében. A kiemelkedéshez, amit a Halak csillagkép felfelé úszó hala jelképez,

még vissza kell térnünk valamihez, megismétlődnek bizonyos helyzetek, hogy el tudjuk engedni azokat a félelmeinket, frusztrációinkat, amelyek a múlthoz kötnek. A nyáron már megtett útra most egy más szemszögből láthatunk rá, más irányból közelíthetjük meg azt. 

 Figyeljünk a gondolatainkra!

A 17-ikei Újhold is a múlt meghaladására, a terméketlen dolgaink, folyamataink lezárására vagy - átminősítve, magasabb szintre emelve - megújítására nyit lehetőséget.  A hónap utolsó harmadában már az őszi napéjegyenlőségen túl, a 23-a és a 24-e kiemelt jelentőségű, amikor a gondolataink teremtő erejét tapasztalhatjuk meg, a megértés és a mély beszélgetések hozhatnak gyökeres változásokat. Ezekben a napokban nagyon jó lehetőségünk adódik a fontos dolgok megbeszélésére, a gondolataink, ötleteink megvalósítására. A szeptember minden tekintetben a lassulás, befelé fordulás, a visszahúzódás, elmélyülés időszaka lesz.   

Kiemelt kép: Shutterstock