Hellowuud – Gyorsan szépet!

TÁMOGATOTT TARTALOM

Neked is fejtörést okoz, hogy mit vihetnél ajándékba, ha babalátogatóba, keresztelőre készülsz? Esetleg a saját gyermekedet szeretnéd meglepni valami igazán egyedivel? Nem kell többé aggódnod, hiszen mutatjuk, hogy mit érdemes választanod. „Gyorsan szépet!” – vallja Bács Titanilla Mária, a Hellowuud márka társalapítója. Ki az, aki nem tud azonosulni ezzel a mottóval?

- Honnan indul a ti történetetek?

- Végzettségünket tekintve a férjemmel, Botival mindketten reklámgrafikusok vagyunk. Az első években csak tervezéssel foglalkoztunk mindketten. Különböző vállalkozások számára készítettünk reklámokat online és offline térben egyaránt. Szeretem a munkánk ezen részét is, viszont számomra az élet úgy alakult, hogy inkább a kivitelezés lett a fő profilom. Igazából mondhatjuk azt is, hogy a véletlennek tudható be a Hellowuud márkánk megalakulása. 2019-ben gyártottuk le az első babalámpánkat, amelyet igazából ajándéknak szántunk, viszont annyira elterjedt a híre, és olyan sok családnak tetszett az ötlet, hogy befektettünk egy saját gravírozógépbe. Így indult el 2019 decemberében a kis családi vállalkozásunk története.

 

- A mai napig a fából készült babalámpa a Hellowuud védjegye. Mitől különleges ez a termék?

- Gyakorlatilag nekünk nincs két egyforma lámpánk, hiszen minden terméket egyedileg tervezünk meg, és készítünk el. A termékfejlesztés nálunk a vásárlóinkkal közösen történik, hiszen jobbnál jobb ötletek származnak tőlük, amelyeket igyekszünk maximálisan kivitelezni. A babalámpák különlegességét az is adja, hogy gyakorlatilag bármilyen nevet, mintát, elképzelést el tudunk készíteni a megrendelőink számára. A másik erősségünk, hogy saját tesztelőnk is van kislányunk, Hanna személyében, hiszen ő az, aki először megkapja az új termékeket, és az ő reakciói alapján fejlesztjük, alakítjuk azokat. Emellett pedig mi is tapasztaljuk, hogy mennyire felgyorsult a világ. Sokaknak nincs idejük előre megtervezni a születésnapi, keresztelői ajándékokat, ezért igyekszünk a lehető leggyorsabban teljesíteni a kívánságokat. Talán azt mondhatom, hogy a gyors kivitelezés az egyik erősségünk. A másik értékünk, hogy a mi termékeinken érződik, hogy reklámgrafikusokként veszünk részt a munkában, mert a legapróbb részletekig, ha kell akár meg is rajzoljuk az elképzelt mintákat, odafigyelünk a betűtípusokra. Egyszóval a szívünk, lelkünk benne van minden egyes projektben. Igyekszünk odafigyelni a környezettudatosságra is úgy a termékek alkotóelemeit, mint magát a csomagolást illetően, bár bevallom ez nem ment mindig egyszerűen.

 

 

- Milyen problémába ütköztetek a környezetvédelmi szempont érvényesítése kapcsán?

- Egyszerű a válaszom: az erdő szélén nem tudunk fát vásárolni. Hiába élünk Csíkszeredában, sajnos folyamatosan szembesülünk azzal, hogy jó minőségű fát nagyon nehéz beszerezni. Volt arra is példa, hogy elestünk egy munkától, mivel a környéken nem találtunk megfelelő bükkfát. Az érdekesség, hogy például Amerikában élő ismerősök elmondása alapján nagyon sok kint vásárolható terméken a made in Romania felirat található, ami azt is mutathatja, hogy máshol landol a nálunk kitermelt alapanyag. De azért igyekszünk minden nehézség ellenére odafigyelni arra, hogy amennyire lehet annyira óvjuk a környezetünket. A fa kivételével, a csomagolóanyagainkat a környék szolgáltatóitól rendeljük, hogy ezzel is támogassuk a helyi vállalkozásokat.

 

- Tavalytól a portfóliótok kiegészült egy újdonsággal is. Mesélj erről!

- A 2022-es évünk az újdonságokról szólt, és ez a tendencia nem is akar alábbhagyni, aminek nagyon örülünk. Azt vettük észre, hogy a megyében senki sem foglalkozik neon fényreklámokkal, mi pedig nagy lehetőséget láttunk bennük. Gyakorlatilag mindent autodidakta módon tanultuk meg, mint például a különböző gépek kezelése. Ezek a termékek egészen más hangulatot biztosítanak az adott hely számára. Színvilágában, formájában abszolút branderősítő hatása van. Ugyancsak tavaly egy újabb taggal bővült csapatunk Norbi személyében, aki maxiálisan erősít bennünket. Nem szeretnék általánosítani, de ritka manapság, hogy igazán elkötelezett és ambiciózus munkatársat találjon egy vállalkozás. Nekünk szerencsénk van Norbival, és nagyon hálásak vagyunk neki.

Az innovációk sora még mindig nem ért véget, hiszen idéntől már bérelhető reklám totemeket is forgalmazunk. Ez gyakorlatilag úgy működik, mint egy ledfal. Bízunk benne, hogy úgy a cégeknek, mint a látogatóknak tetszeni fog.

 

 

- Milyen tervekkel vágtok neki az elkövetkező időszaknak?

- Szerencsések vagyunk, mert az indulás óta összességében csak pozitív visszajelzéseket kapunk. Külön öröm számunkra, hogy gyakorlatilag az ország teljes területéről érkeznek megrendeléseink. Szeretnénk a továbbiakban is megtartani a minőségi odafigyelést, és bővíteni a kínálatunkat színes lámpákkal, játékokkal. Eddig csak a natúr színvilágot képviselték termékeink, de lassan megszületett az igény a vásárlók részéről, hogy szeretnének színeket látni nálunk. Számunkra nagyon fontos, hogy megmutassuk: itthon is lehet boldogulni, itthon is meg lehet valósítani az álmokat. Éppen ezért szeretnénk tovább terjeszkedni, és akár újabb munkahelyeket teremteni a jövőben.

Ha felkeltette érdeklődésedet a Hellowuud munkássága, akkor keresd őket itt és itt.