Transylvanian Gourmet: csodafalatok egy ínyenc erdélyi családtól

TÁMOGATOTT TARTALOM
Erdélyi gasztroutazásunk előtt talán érdemes felütni újra az idegen szavak szótárát. Sokat használt gasztronómiai fogalmainkat, a gourmand és gourmet kifejezéseket a köznyelvben ugyanis még mindig sokan tévesztik. Bár magyarul okosan kiváltjuk mindkét fogalmat az ínyenc szavunkkal, tegyünk rendet a két francia kifejezés között.
Hirdetés

Gourmandot használunk olyankor, amikor jókat és sokat evő embert akarunk leírni vele. A gourmet szót pedig olyankor hívjuk segítségül, amikor valami nagyon ínyenc ételt, italt vagy egy kifinomult ízlésű személyt akarunk jellemezni.

Most, hogy tisztáztuk a gasztronómia két trendi szavát, maradjunk továbbra a gourmet kifejezésnél. Bemutatkozik most családunk, az erdélyi Petry család, aki arra tette fel az életét, hogy jó minőségű, ízletes és egészséges ételeket tegyen vevői asztalára. Így született meg a különleges Petry Zsigmond termékcsalád közel egy évtizede, amely most egy igazi gourmet irányzattal, a TRANSYLVANIAN GOURMET termékvonallal bővült.

Fellapoztuk a családi receptkönyvet, majd a különleges alapreceptekhez – hogy hozzáadott értéket adjunk – egy másik gyökerünkhöz nyúltunk: felmenőink tisztelték a természetet, annak adottságait, sőt a lehető legtöbb módon használták fel annak termését, gyümölcsét – mi sem tettünk másképp,

megkerestük azokat a gyógynövényeket és fűszereket, amelyek jótékony hatással vannak szervezetünkre, hogy szeretteink asztalára minden egészségtudatos vásárlónk nyugodtan tegye le a hús és hentes termékeket.

A marosvásárhelyi Petry Bistro éttermünkben már megszokott, hogy különleges, válogatott, szezonális alapanyagokból kreálunk nem mindennapi fogásokat. Saját szakmai fejlődésünkre és vendégeink visszajelzéseire hagyatkozva ez a minőségi újítás mindig is meghatározta működésünket. A Transylvanian Gourmet termékcsalád megalkotása is abból a saját és vendégeink jelezte vágyból született meg, hogy további minőségi, különleges ízkombinációkat megismertető húskészítményeket hozzunk létre.

Látjuk, tapasztaljuk, hogy igény egyértelműen volt és van az ínyenc falatokra, így nem sokat gondolkodtunk azon, hogy magyarországi és saját Petry séfjeinkkel összedolgozva megalkossuk a Transylvanian Gourmet-et.

Kézzel készített termékeink valódi gasztronómiai kényeztetést, fokozott ízélményt nyújtanak a különlegességre vágyók számára. Megmaradtak természetesen a jól bevált és finom, hagyományos erdélyi alapízek, amelyeket lenyűgöző fűszerekkel, gyógynövényekkel, szárított gyümölcsökkel és magvakkal bolondítottunk meg.

De hogy ne csak általánosságban beszéljünk ezekről az igazán ínycsiklandozó gourmet termékekről, lássuk mikről is beszélünk.

Abszolút kedvenceink közé soroljuk a kacsa– és mangalica pástétomot.

Ínyenc kacsapástétomunk főszereplője a narancs, ami köztudottan nagyon illik bármilyen kacsás ételhez. De fűszerezése sem a megszokott, egyéb fűszerek mellett kakukkfüvet és kaprot is tartalmaz.

Hirdetés

Ha valaki a mangalicát részesíti előnyben, annak a mangalica pástétomunk gourmet változata biztosan nem fog csalódást okozni! Az alap összetevőkön túl, zöldalma darabokat és aranymazsolát, de még egy leheletnyi rumot is tartalmaz! Vásárlóink szerint mindkettő kihagyhatatlan finomság, és mi, akik kóstoltuk, ezen nem is csodálkozunk!

A Transylvanian Gourmet kolbász palettája annyira gazdag és lélegzetelállítóan különleges, hogy ínyenc legyen a talpán, aki könnyedén választani tud közülük!

Lássuk csak a különlegesebbnél különlegesebb ízváltozatokat:

A hagyományos ízek kedvelőinek gyors megnyugtatására írjuk, hogy gourmet termékeink elkészítésénél az alapízek megőrzése elsődleges szempont volt. Magyarán

senkinek nem kell attól tartania, hogy egy erdélyi kolbász nem erdélyi kolbász maradt!

A fenti gourmet kolbászokba csempészett fűszerek, gyümölcsök és zöldségek harmonikusan kiegészítik egymást, sőt, a legjobbat hozzák ki egymásból és a kolbászból! Érdemes hát kipróbálni ezeket is.

Mi roppant boldogok vagyunk, mert úgy véljük, hogy célunk, miszerint egy egészen új szintre emeljük a hentesáruk fogyasztását, a Transylvanian Goumert termékekkel megvalósulni látszik. Rendkívül hálásak vagyunk ezért minden egyes kollégánknak és segítőnknek.

Vásárlóinkat meg arra bíztatjuk, hogy ha igazi ínyencségre vágynak, teljes nyugalommal próbálják ki bármelyik Transylvanian Gourmet termékünket, ígérjük, nemcsak kényeztetően finom, de egészséges finomságokat is választanak.

A Petry boltok listáját ide kattintva találod.

Szeretettel a Petry családtól.

Hirdetés