Új normalitás – Megváltoztat a világjárvány?

Rendkívüli ez a helyzet, hogy annyi embernek egyszerre borult fel a világ. Több száz millióan, Alaszkától Rio de Janeiróig otthon ültek az emberek. E tapasztalat nyomán változások várhatók személyi, szervezeti, sőt, társadalmi szinten is. (A teljes cikk a 2020-as Nőileg magazin júniusi számában olvasható.)

(…) Marisa Peer nagy nevű brit pszichológus és hipnoterapeuta szerint tűzzel, vassal ragaszkodunk a megszokotthoz, egy életen át azt keressük, amit már ismerünk. A törzsi életmód hagyatéka ez, amikor a megszokott biztonságot jelentett. És nem csak a szokásokról van szó. Néha annyira ragaszkodunk a saját (valamikor régen kialakult) meggyőződéseinkhez, hogy nem engedünk be semmit, ami ellenük szól. Másrészt viszont arról is konszenzus van, hogy egy bizonyos szintű kitartással bármihez hozzá lehet szokni, bármit természetessé lehet tenni a magunk számára. 

Robin Sharma szerint, aki egy másik közismert szerző és előadó a személyiségfejlesztés világában, 66 napra van szükség ahhoz, hogy egy változás beépüljön a zsigereinkbe. (…)

Hogy tudunk-e változni? A változás elmélete szerint már meg is változtunk. Az elmúlt időszakban tartósan megtapasztaltunk olyan dolgokat, amiket eddig elképzelhetetlennek tartottunk, láttuk saját magunkat eddig ismeretlen helyzetekben. 

Hogy hogy néz ez ki gyakorlatban? Benéztünk néhány különösen érintett területre.

Az online oktatás pozitívumai

Gyöngyösi Csilla esetében, aki a Kolozsváron működő Musafir nyelviskola alapítója, és négy gyermekes édesanya, nagyjából stimmel ez az időintervallum a változás kezelésében. Elmondása szerint a nagyon nehéz periódus a bezártság kezdetétől húsvétig tartott: pénzügyi nehézségek, csődveszély, egyetlen alkalmazottjának az elbocsátása. Húsvétkor, mivel nem lehetett menni se templomba, se családi ebédre, alkalma nyílt „kialudni magát”, és innen datálja azt, hogy össze tudta szedni magát. 

A rutinon lehet változtatni, mondja Gyöngyösi Csilla

Eldöntötte, hogy mi az, amit elenged (a gyermektanfolyamokat), és mi az, amire koncentrál (a felnőtt-tanfolyamok). Egyes tanítványok lemorzsolódtak, de aki megmaradt, azzal sikerült megtalálni az új ritmust: személyes órákat vezetett be mindenkivel.

Megtanult online videókat készíteni, így az elméletet a diákok önállóan átvehették, a szövegértési gyakorlatokat megoldhatták egyedül, és a beszélgetésé lett a főszerep az órákon.

Mivel a diákjainak több ideje volt, sokkal nagyobb ritmusban tudtak haladni, és jobbak az eredmények. Bár Csilla a személyes kapcsolatok, szemtől szembeni találkozások nagy híve, és az online dolgokat eddig jellemzően elutasította, azt mondja, az újításokat a szükségállapot után is meg szeretné tartani. A tanításban a rutint át lehet alakítani online leckévé, és a személyes találkozások alatt a kapcsolatra, a tanulóra lehet koncentrálni. Arra, hogy 

„átadjunk egymásnak valami emberit”

Legnagyobb tanulság a járványhelyzetből: hogy az oktatásnak tulajdonképpen ez utóbbi a lényege. (…)

Kisebb helyen is elférünk, vallja Jakabos Tünde

Több home office, kisebb irodák

Jakabos Tünde vezető egy sikeres multinál. Budapesten, tennénk hozzá máskor, de Tünde hónapok óta szülővárosából, Sepsiszentgyörgyről irányítja a kollégáit. „Nálunk egyelőre működik a home office.

Hirdetés

Növekedni fog a távmunka iránti igény mind a munkavállalók, mind a munkaadók részéről. Míg korábban én is és a diákjaim is az egyetemen fogyasztottuk például a villanyáramot, az internetet, sokan egyetemi eszközt is használnak, számítógép, laptop, táblagép, addig ez most átterhelődött ugye az egyéni költségek számlájára és sorolhatnánk. Más munkakörben másfajta költségek. Viszont sokan fel fogják fedezni ebben az energia, idő és költségcsökkentés lehetőségét. Másrészről pedig felfedezni azt, hogy hány féle munka tényleg elvégezhető online magyarázza a jelenségről Gergely Orsolya, szociológus.

Igaz, hogy egyes emberek kezdenek belefáradni, de van, akinek jobban tetszik. Sajnos bizonyos területekről el is kellett küldeni kollégákat, mert csökkentek a bevételek, de remélem, újabb hullám már nem lesz. Háromnapos nemzetközi meetingeket is tartottunk online. A home office biztosan sokkal kiterjedtebb lesz a jövőben. Hosszú távon szerintem a cég le fogja cserélni a nagy irodákat. 

Nem megy a hatékonyság rovására, és kevesebbe kerül a cégnek, ha kisebb irodákat tart fent. Azt tapasztalom, hogy sok esetben javult a kommunikáció csapatokon belül és csapatok között is.

Sokkal több időt szánunk az online személyes beszélgetésekre a beosztottakkal, így megvan a folyamatos visszajelzés lehetősége, amire korábban nagyon ritkán adódott lehetőség.”

Még nincs vége

Változások várhatóak életünk más területein is. A világsajtóból értesülünk az élet újraszervezésének új, kísérleti módjairól. A Skóciában és Dániában szabadtéren zajló tanóráktól a Milánóban bejelentett új tervig, miszerint a város tartósan megmaradna a közlekedésmentes belváros mellett: a Strade Aperte elnevezésű terv alapján 35 kilométer utat alakítanak majd át a gyalogos- és biciklisforgalom számára. 

Ha szabadabban is mozoghatunk, a vírusveszély marad. Ezzel együtt tehát az új normalitás” jó eséllyel tovább alakul. Ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy ha adódott is egy ilyen nagyméretű kizökkenés, önostorozásra semmi oka annak, aki nem szokott le a cigiről, vagy nem szerzett online diplomát. Mégiscsak egy világjárványról van szó. Volt, aki nagyon nehéz helyzetbe került. Ennek megemésztése, vagy akár a járvánnyal együtt járó félelmekkel való megküzdés önmagában is nagy feladat. (…)

Kiemelt kép: Shutterstock

Segítsünk közösen a nehéz helyzetbe került erdélyi családoknak! 

A Nőileg, együttműködésben a Gyulafehérvári Caritasszal támogató programot indított, mellyel célkitűzésünk legalább 50 erdélyi család segítése fél éven keresztül. Adakozásra hívjuk a Nőileg olvasóit és nemcsak! 

Támogatásoddal segíthetsz munkanélkülivé vált családfenntartókat, kiskorú gyerekeiket egyedül nevelő szülőket. 

További részleteket itt olvashatsz, vagy kattints az alábbi gombokra: