A Deli Kids állja a sarat: mindig van idő a játékra!

TÁMOGATOTT TARTALOM
Manapság alig akad olyan ember Erdélyben, akinek ismeretlenül csengene a Delikates név. György Eszter és Salló-Szász Emőke csíkszeredai designerek mertek nagyot álmodni, és 2010-ben saját műhelyt indítottak. Az elképzelés azóta szárnyakra kapott, és a Delikates kiegészítők mára egész Romániában és Magyarországon is kiszínezik viselőik hétköznapjait. A mesés minták, tarka mezők, geometrikus formák, álomszerű színkavalkádok és pasztell virágok között mind a visszafogott és a sportos, mind a merész stílus kedvelői találnak kedvükre valót.
Hirdetés

A Delikates termékekről sugárzik az eredetiség, messziről könnyen kiszúrhatók a tömegben. A hátizsákjaik elkísérnek a pörgős hétköznapokon vagy emlékezetes kirándulásokon, az övtáskáik megóvják a legszükségesebb kellékeket, az esőkabát pedig melegen tart szeles időben is. Sőt, a zivataros időjárásra való tekintettel nemrég egy vízálló hanorákkal is bővült a választékuk. 

Az alapítás óta Eszter és Emőke mindketten többgyerekes édesanyák. Időközben a gyerekek rendre kérték őket, hogy készítsenek nekik is kiegészítőket a Delikates mintákból. Ugyanakkor gyerekkiegészítőkre egyre több személyre szabott rendelés érkezett az elmúlt időkben. 

Régóta motoszkált bennük a gondolat, hogy érdemes volna elindítani egy gyerekruha vonalat is kényelmes, funky kiegészítőkkel.

Szülőként első kézből tapasztalták, hogy milyen kiegészítők lennének igazán hasznára a gyerekeknek, és természetesen az anyukáknak is. Így született meg a Deli Kids kollekció.

Mókás és csajos

Mindenkinek voltak gyerekkorában olyan kedvenc tárgyai, játékai, amelyekre felnőtt korában is nosztalgiával gondol vissza. Eszter és Emőke bízik abban, hogy a Deli Kids termékek is hasonló élményt nyújtanak majd a gyerekeknek. Ezért a gyártást hosszas tervezés és tesztelés előzte meg, hogy meggyőződjenek arról, hogy az elkészült termék nemcsak jól mutat, de valóban kényelmes, és segít a gyerekeknek kiélni a kalandvágyat. 

Készítettek többféle prototípust, ezekből az övtáska, a hátizsákok, a tolltartók és az esőszett bizonyult a legpraktikusabbnak. A gyerekeik büszkén használták, viselték ezeket, mert végre nekik is lehetett olyan göncük, mint a szüleiknek. Mindkettejük gyerekeinél a medvés minta a legmenőbb, talán a vadvilágos, természetjárós hangulat miatt.

Emőke elmesélte, hogy a gyerekek fantáziavilága és kreativitása az első perctől kezdve inspirációként szolgált a Delikates mintákhoz, és ez a Deli Kids esetében sem volt másképp. A gyerekkollekció mintái közül néhány a felnőtteknél is megtalálható, de vannak kifejezetten gyerekeknek kitalált illusztrációk is. 

Vidámabb így esőben is

Eszter szerint kedvenc táskájukkal a hátukon a gyerekek önállónak érzik magukat, abba gyűjtögetik a legféltettebb kincseiket. „Az én fiaim ereklyéi között vannak kövek, kavicsok, tollak, gyűjtögetett zsebpénz, talált pénz, legofigurák, mindenféle, és ezeket mindig maguknál hordják” – mesélte. A tolltartóban jól elférnek a kincsek és nem szóródnak szét. 

A kiegészítők tervezése során nemcsak az esztétikus megjelenésre fordítottak nagy figyelmet,  hanem arra is, hogy azok minden esetben kényelmesek és hasznosak legyenek.
Hirdetés

„Mindkét fél számára a kényelem meg a praktikum az elsődleges. Anyaként azt vesszük figyelembe, hogy könnyen, gyorsan felvehető legyen az adott ruhadarab, esetleg egyedül is fel tudjon öltözni a gyerek. A kiegészítőknél pedig mindent megtettünk, hogy kizárjuk a fölösleges elemeket, ne nehezítse a viselést a sok csat, cipzár meg mindenféle macera” – mondta Emőke. 

Ki ne imádná ezeket a felsőket?!

Azt is elárulta, hogy a gyerekek is nagyon igénylik, hogy amit viselnek, kényelmes legyen: „Én például sokszor adnék farmert meg vasalt inget a gyermekeimre egy ünnepi alkalom során, de ők mindig kipróbálják, engedelmes-e annyira az anyag, hogy bringázni, csúszdázni, mászkálni lehessen benne.”

A Deli Kids termékek bírják a gyűrődést, könnyen moshatók, így a kicsik bátran trappolhatnak végig a legsárosabb utakon is. Az esőszett megóvja őket az időjárás viszontagságaitól, de könnyű mozogni benne, úgy hogy bármikor készen állnak egy jó kis kalandra.

A Deli Kids története még csak most kezdődik, hiszen Eszter és Emőke kreativitása nem ismer határt, így a jövőben valószínű, hogy új mintákkal és egyéb praktikus kiegészítőkkel fogják meglepni a legkisebbeket.  

A Delikates weboldala itt érhető el.

A fotók a Delikates felvételei.

Hirdetés