ARCHÍV A mini, a levendula és a blézer: mit fogsz hordani idén ősszel?

Ha ősszel és télen is szeretnénk jól érezni magunkat a bőrünkben, ne riadjunk vissza az élénk színektől! Ha már az idő komor, legalább mi legyünk mosolygósak. (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. szeptemberi lapszámában jelent meg.)

Bőr és bőrhatás

A motoros bőrdzseki soha nem megy ki divatból, azt azonban nem gondoltuk volna, hogy a klasszikus fazonú bőrkabátok visszatérnek még valaha. De olyannyira itt vannak, hogy egész nagy választékban lehet találni belőlük: lehet patchwork, military stílus vagy a nőies változat, ugyanakkor ingruha is, amely a téli szezonra is menő – kiegészítve egy vastag kabáttal. Idén sem köszönünk el a bőrhatású nadrágoktól, itt viszont a szabályt ne feledjük: a cicanadrág ebben az esetben sem nadrág! Ha nagyon feszülős, hosszú pulcsival vagy ingruhával viseljük.

Mellények és kardigánok

Tavaly hódítottak, és idén sem mennek sehova: a kötött mellény és kardigán ismét tarol. Válasszunk belőle minél puhábbat és nyitott színt, és viseljük pliszírozott szoknyával, farmerrel vagy fehér ing fölé – bármelyik verziót választjuk, jól fogunk dönteni. Szintén divat, de már nem annyira praktikus a rövid pufimellény, amely funkcióját tekintve inkább csak divatos, de nem melegít igazán. Talán csak akkor ajánljuk, ha egy extra réteget szeretnénk az őszi-téli kabát alá.

Ívelt formák

A látványosan lekerekített vállú blézerek és felsők, a csípő ívét hangsúlyozó ruhák szintén felkapott darabok. Minél több a fodor, a kivágás vagy a dísz rajta, annál jobban kitűnünk majd benne, ami kifejezetten jól jöhet egy esős őszi napon. 

Rövid és hosszú blézer

A legjobb darab, amit elképzelni lehet. Öltöztet, mindennel kombinálható, csinos és praktikus, mivel ősszel kabátként, télen kabát alá viselhető, és tényleg nincs olyan verzió belőle, amely nem passzol mindenhez. Rugaszkodjunk el a feketétől, az élénk zöld most például nagyon dívik!

Farmer, farmer, farmer

A farmerek esetén nagy visszatérésről nem beszélhetünk, hisz nem mentek ők sehová, az azonban bizonyos, hogy nagyobb figyelmet kapott a denim, mint a korábbi szezonokban. A nadrág alap, abból is a trapéz vagy a bő stílus hódít most, ezen felül pedig a hosszabb, oversize dzsekik, valamint a farmerruha. 

Levendula szín

Felejtsük el a szürkét, a sötétkéket és a feketét a hidegebb szezonban! A levendula szín a 2022-es idény egyik kedvence. Ha képesek vagyunk a színeket és a hangulatát kombinálni, igazán menő szetteket kapunk. Ha úgy érezzük, nem állunk készen az élénk színű ruhákra, akkor elég, ha valamilyen levendula színű kiegészítőt választunk. Ez lehet kézitáska, fejpánt, sál, cipő vagy mindenféle ékszer. Így stílusosabb lesz a mindennapi megjelenés.

Mini ősszel és télen

A divatoldalakon egyre inkább a nőiesség felé mutató tendenciákat láthatunk. A mini-, combnál felhasított ruha vagy szoknya könnyen illeszthető bármihez, a legtöbb helyen pedig szettben is beszerezhető. A tweed anyag a legfelkapottabb ebből a változatból, amely ősszel, de akár télen is, vastag harisnyával és hosszú kabáttal nagyon csinos öltözéket eredményez. A titok az, hogy a rövidségét valamivel tereljük el, így nem tűnünk majd vulgárisnak. 

Ingkabát

Nem feltétlen a nőies formát jeleníti meg, de aki a sportosabb stílust kedveli, befektethet egy vastagabb anyagú ingkabátba, amelyet miniszoknyával vagy farmerrel tökéletesen lehet kombinálni. Ha ellensúlyozni szeretnénk a sportosságát, vegyünk alá fehér inget, és tegyünk egy ízléses sálat vagy látványosabb nyakláncot, amelytől nőiesebb, csinosabb lesz a szettünk.

Lábbelik

Ha a fast fashion márkák között keressük, szinte mindenhol megjelenik a veszkó csizma. Jó hír az is, hogy még mindig divat lesz a magas szárú csizma lapos- és magassarkú verziója is, ugyanakkor a vastag sarkú bokacsizmák is hódítanak. Ha igazán merészek akarunk lenni, válasszunk törtfehéret vagy valamilyen élénk színt.

Fotó: Shutterstock

korábban írtuk

A miniszoknya rövid (sic!) története
A miniszoknya rövid (sic!) története

Napjaink dizájnerei kényük-kedvük szerint kurtítják vagy hosszabbítják a szoknyát, de nem volt ez mindig így: a miniszoknya megszületéséhez rögös út vezetett, sokszor botrányokkal kikövezve. (Cikkünk a Nőileg magazin 2020. júliusi számában jelent meg.)