Bársonysimaság tartósan

„Nyár van, alig fürdőruhában...” – dúdoljuk a népszerű slágert, miközben tudjuk: az a falatnyi bikini komoly és sokszor fájdalmas előkészületet igényel részünkről. Ma már a hagyományos gyanta, borotva vagy szőrtelenítőkrém mellett forradalmi eljárások is segítenek selymes bőrrel napozni. Az egyik legmodernebb módszer az IPL-technika, amely már Erdély néhány városában is elérhető, többek között Kolozsváron és Csíkszeredában. (Cikkünk a 2014-es Nőileg magazin júliusi számában jelent meg.)

A villanófényes szőrtelenítési eljárás lényege, hogy a sötét szőrszálak festékanyaga, a melanin elnyeli a fényt, amely hővé alakulva inaktívvá teszi a szőrtüszőket, így leállítja a szőrszálak növekedését. A lézeres technikához képest nem egyenként távolítják el a szálakat, hanem testrésztől függően akár több négyzetcentiméteres felületen is történhet a kezelés. Csak a nagyon szőke, illetve ősz szálakat nem tudják eltávolítani.

Bár az IPL nem olcsó, érdemes gyűjteni rá, ugyanis kiküszöbölhető a szőrszálak bőr alá növése, a gyulladás, sőt, kis mértékben a hegek is.

Már házi használatra alkalmas IPL-gépeket is beszerezhetünk, megéri

Gál Mónika IPL-kozmetikus azt javasolja, hogy három-négy héttel a beavatkozás előtt már ne menjünk szoláriumba, és ne gyantáztassunk, ugyanis a tartós eredményhez 1-2 mm-es szőrzetre van szükség. Az eljárás után 8–14 nappal elkezdenek kihullani szőrszálak, de ezután még 6-8-szor meg kell ismételni a műveletet.

Kapcsolódó

    Tévedés ne essék, ez a módszer sem végleges, ám rendkívül tartós, és egy-egy, négy-öt évente megismételt kezeléssel fenntartható a bársonysima állapot.

    Fotó: Mihály László