ARCHÍV Hajnal Zsuzsanna: A stílustanácsadó, akinek nincsen farmerja

Hajnal Zsuzsát már nemcsak Marosvásárhelyen, de Erdély-szerte is egyre többen ismerik – stílus- és színtanácsadóként nagyon sok nőnek (és férfinak) mutatta meg, melyek számukra a legelőnyösebb színek és szabásvonalak. Most az ő gardróbjába lestünk be. (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. júniusi lapszámában jelent meg.)

Carrie Bradshaw inspiráta azt a szettet, amellyel fogad Hajnal Zsuzsa bennünket. Mint mondja, a Szex és New York című sorozatból nagyon sok tippet elleshettünk arról, hogyan lehet stílusosan öltözködni.

A Szex és New York, na meg Carrie Bradshaw mai napig inspirálja őt

Zsuzsi egyébként Londonban ismerkedett meg közelebbről a divat és a stílus világával, ott vált tanácsadóvá, és ott tanulta meg azt is – időhiány miatt és tapasztalatból –, hogy miként lehet egyetlen ruhadarabot többféleképpen kombinálni.

Mint meséli, a jéger volt a ruhatárának az alapdarabja, és mivel otthonától 70 km-re dolgozott, úgy kellett reggelente elindulnia, hogy edzésre, munkába és esetleg egy vacsorára is el tudjon menni, nagyobb átöltözés nélkül. Bár jégert már régen nem hord, azt, hogy a ruhatára jól variálható legyen, megtartotta, és erre tudatosan figyel.

Hangsúlyos kiegészítő igen, mintás ruha nem

Aki Zsuzsit ismeri, azt is tudja róla, hogy egyedi, főként bőr kiegészítőket is készít. Imádja a fülcsiket, öveket, nyakékeket, főleg a hangsúlyosakat, és emiatt is kerüli a mintás ruhadarabokat. Azokhoz ugyanis nagyon nehéz megfelelő, nagy, hangsúlyos kiegészítőt tenni. Egy egyszerű ruhát azonban teljesen meg lehet változtatni, ha más-más ún. statement kiegészítőt választ hozzá. Zsuzsi egyébként néhány nyakékével idén ősszel Erdélyt fogja képviselni egy rangos milánói bemutatón. 

Az arany, a bronz szinte minden szettjében visszaköszön

Selyem, bőr, bunda – ezek a kedvencei. A legfontosabb, hogy legyen minél finomabb, puhább, exkluzívabb és lehetőleg természetes. Éppen emiatt vásárol mindig turkálóból, mert, mint mondja, ott lehet igazán jó anyagokat, szabásmintákat és színeket találni. Ha nem jó a méret, van, hogy átszabja, máskor meg elég egy öv, hogy mégiscsak jól álljon rajta egy nagyobb méretű, lágy esésű ruha is. 

A szabályok azért vannak, hogy legyen, amit felrúgni

Imádja a fémes hatású ruhákat, kiegészítőket is Zsuzsi, amelyek kicsit bronzosak, barnásak, vagy égetett narancs, rozsdabarna színűek. Az évszakelmélet szerint ugyanis ezek pont az ő színei, ugyanakkor figyel is arra, hogy ezeket viselje, amikor jól akar kinézni. A színelmélet szabályait azonban könnyedén megszegi, ha egy tökéletes szabásvonalú ruhát talál – amikor viseli, feldobja egy sállal, egy erős rúzzsal.

Ebben a női vonalakat szépen követő, tűzpiros ruhában nincs az a nő, aki nem érzi magát szexinek. Épp csak egy kis bátorság kell, hogy viselni tudjuk, merjük.

Ám akkor sem szükségszerű a számunkra legelőnyösebb színekbe öltözni, magyarázza Zsuzsi, ha nem szeretnénk kitűnni a tömegből, sőt inkább beleolvadnánk. Vagy ha érettebbnek, komolyabbnak, tapasztaltabbnak szeretnénk tűnni, mondjuk egy tárgyaláson. Az öltözködéssel lehet játszani, főleg, ha már tisztában vagyunk az alapokkal.

Az ősz színeiben: ritkán hord nadrágot Zsuzsi, de akkor sem farmert

Meglepő lehet, de a farmer teljesen hiányzik Zsuzsi gardróbjából: egyetlen farmernadrágja sincsen, mert nem találta meg azt a fazont, ami jól állna neki, és nem is találja kényelmesnek.

A próbababán és a Zsuzsin látható ruha is egy divatbemutatóra készült. Az anyagokat is turkálóban vásárolja.

Ám megmutatta nekünk azokat a ruhadarabokat, amelyeket a májusban megszervezett Kult Alternatív Kulturális Fesztiválra készített. Ő álmodta meg őket, kiszabta és megvarrta. Az egyiket pedig ő maga vette fel, hogy megmutassa az olvasóinknak.

Fotók: Rab Zoltán 

korábban írtuk

Györgyicze Anna: A divatban az a legjobb, hogy nem örökérvényű
Györgyicze Anna: A divatban az a legjobb, hogy nem örökérvényű

Fiatal kora óta foglalkoztatja a divat, sminkes, manikűrös, és bár nem szereti ezt a szót, de influenszer is: követői nyugodtan ráhagyatkozhatnak stílus kérdésében. Változtatásokkal szabja magára a mai divatot, mert szentül hisz abban, hogy olyasmit kell viselni, amiben jól érzi magát az ember. A Csíkszeredában élő Györgyicze Annát kértük ezúttal arra, hogy mutassa meg nekünk kedvenc összeállításait. (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. májusi lapszámában jelent meg.)