ARCHÍV Györgyicze Anna: A divatban az a legjobb, hogy nem örökérvényű

Fiatal kora óta foglalkoztatja a divat, sminkes, manikűrös, és bár nem szereti ezt a szót, de influenszer is: követői nyugodtan ráhagyatkozhatnak stílus kérdésében. Változtatásokkal szabja magára a mai divatot, mert szentül hisz abban, hogy olyasmit kell viselni, amiben jól érzi magát az ember. A Csíkszeredában élő Györgyicze Annát kértük ezúttal arra, hogy mutassa meg nekünk kedvenc összeállításait. (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. májusi lapszámában jelent meg.)

Anna leginkább bevásárlóközpontok üzleteiben szerzi be a ruháit, de néha napján turkálókba is ellátogat, mert mint mondja, sok kincsre lehet bukkani. „Online vásárlás csak azon márkák esetében él, amelyeket jól ismerek” – teszi hozzá a csíkszeredai lány, aki elsősorban nem a luxuscikkek híve.

Előszeretettel viseli a népszerű márkák darabjait és elégedett az ár-érték aránnyal. Cipőkre többet áldoz a kelleténél, hiszen itt elsődleges szempont a kényelem, legyen szó magassarkúról vagy bakancsról.

Tökéletes szett hétköznapokra, sétálni, vásárolni: az arany mindenütt visszaköszön

„Tudatosan úgy veszek ruhát, hogy egyszer elképzelem, hogy melyik meglévő darabhoz fog passzolni. Tudnom kell, hogy megy-e a nadrágokkal, felsőkkel, cipőkkel, különben feleslegesen veszem meg. Számomra mindegy, hogy egy felső menőnek számít-e vagy sem – azért veszem meg, mert tetszik” – mondja Anna.

Finom, nőies összeállítás, de sportos is tud lenni egy Convers cipővel. Irodába, meetingre, randira vagy kicsengetési ebédre is akár.

Hétköznapokon, manikűrösként a kényelmes és a sportos ruhákat részesíti előnyben, hétvégeken azonban megmutatkozik az egyedi-, merészebb stílus is.

Mint mondja, esküvőkön és egyéb események alkalmával gyakran ő is szerepel a fotókon, így figyel arra, hogy a stílusa is megjelenjen a képeken. Ezzel igyekszik megerősíteni mindazt, amit képvisel.

Annásan laza és csinos: selyem szoknya, selyem kendő, világos színek

Extra és különleges. Fesztiválra is kiváló, de Anna akár sminkelne is ebben a szettben.

„Nem célom arra ösztönözni a követőket, hogy minél többet vásároljanak, és hogy a legdrágább termékeket válasszák. Én sem ezt teszem. Mindenki egyedi stílussal rendelkezik, egyedi testalkattal és adottságokkal. Szívesen adok tanácsot másoknak, hiszen sminkesként rövid idő alatt kell felmérnem azt, hogy az adott vendégnek mi áll a legjobban” – magyarázza Anna, aki nagyon tudatosan próbálja építeni a közösségi oldalait is.

Az örök klasszikus: fekete-fehér, kis extrával

Követői nagyrészt fiatal lányokból, nőkből állnak. Rendszeresen tesz közzé olyan tartalmakat is, ahol a természetes önmagát vállalja fel: tréningfelsőben, smink nélkül, és mindenkit erre buzdít.

Farmer, főként fehérrel társítva – Anna nagy kedvence

A székelyföldi influenszer ugyanakkor arra is odafigyel, hogy mikor mit hangsúlyoz ki az öltözködéssel, nem híve az erős sminknek, és elsősorban a nőiességet tartja szem előtt. Ha megpróbáljuk belepasszírozni magunkat egy olyan ruhába, amit csak azért veszünk meg, mert most az a trend: nem fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben. A divatban az a legjobb, hogy nem örökérvényű. Folyamatosan változik, és lehetőséget ad arra, hogy kedvünk szerint használjuk” – összegzi Anna, aki nem a tucattermékek mellett teszi le a voksát, hanem az egyediség mellett.

Fotó: Mihály László

korábban írtuk

Színes és virágos: a szoknyás igazgató gardróbja
Színes és virágos: a szoknyás igazgató gardróbja

Gyakran nem látni őt ugyanabban a ruhában, nem a „kétfarmeres” típus: a székelyudvarhelyi Művelődési Ház vezetője, Simon Mária Tímea igazán „nőcis” jelenség. Nem is tagadja: szeret jól öltözni. (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. áprilisi lapszámában jelent meg.)