ARCHÍV Az ágyad és a cipőd legyen kényelmes! – Bartos Gyöngyvér Aviva-oktató gardróbja

Csak kedvenc ruhái vannak, mert úgy hiszi, kizárólag olyan göncökbe érdemes felöltözni, amiket szeretünk, amelyekért rajongunk. Bár Bartos Gyöngyvért többnyire sportszerkóban látni, imád csinosan öltözni, még arra a rövid útra is, amíg Szentdemeterről beér a vásárhelyi edzőterembe a csoportjához.

Már gyermekkorában ráállt Gyöngyi szeme a minőségre: „Édesanyámat azzal tettem tönkre, hogy mindig a legdrágább ruhákat választottam ki, persze nem tudatosan, hanem az tetszett nekem, amin nem ír semmit, ami szép, jó hozzáérni. Ő mindent meg akart tenni, a kedvemben akart járni, hogy szépen öltöztessen, mert két fiútestvérem után felüdülés volt számára, hogy egy kislányt öltöztethet.”

Gyöngyi mindig a különleges darabokat keresi, azokat, amelyek nem átlagosak, picit kitűnnek a többi közül. Nem a divat fontos számára, hanem hogy jól érezze magát a bőrében, na meg a ruháiban. Ezért képes heteket, hónapokat várni arra, hogy a kiszemelt darabot leárazzák.

Meg is lep, amikor kedvenc ruhadarabjáról kérdezem, és azt mondja, számára mindegyik egy kedvenc. El is képzelem, milyen jó érzés lehet úgy benyúlni a szekrénybe, hogy azt a ruhát, amit kiveszek, biztosan szeretem, jól áll, talál hozzám. Talán mindannyiunknak így kellene összeálljon a gardróbja?

Kedvencek a kendvencekből

Nehezen indult a válogatás, hogy melyek legyenek azok a darabok, amelyeket megmutatna az olvasóknak. Kihagyhatatlan volt a sokszor használt nadrág-blúz kombináció, ami ügyintézéshez, rohangáláshoz tökéletes.

„Képes vagyok arra, hogy az itthoni ruhámat lecserélem, felöltözöm csinosan, bemegyek autóval Marosvásárhelyre a stúdiómba, és ott átöltözöm sportszerkóba.”  Ahogy meséli, mindig a sportosan elegáns viseletet kedvelte. Szeret nőies lenni, de fontos kitét, hogy az elegánsabb, nőcisebb darabok is legyenek kényelmesek, gyorsan lehessen föl-levenni.

Ha már itt tartunk, arra is megkérem, mutassa meg, mibe öltözik szilveszterkor, mire egy csodálatos vörös overállt mutat meg nekünk, amiből nemsokára egy kékszínű is készül, mert a kék összes árnyalata, illetve a türkiz a kedvence, amit gyakran visel is.

A virágmintás rucikat szereti még nagyon, illetve a nevére rezonálva a gyöngyöket. Ahol egyszer megfordult, onnan egy-egy gyöngyfülbevalóval tért haza emlékül, melyeket előszeretettel visel.

„Az ágyad és a cipőd kell a legkényelmesebb legyen, mert ebbe a kettőbe töltöd életed legnagyobb részét” – idézi Gyöngyi a mondást, amit ő be is tart. Szakmájából kifolyólag igen fontos számára, hogy lábai egészségesek maradjanak. Odafigyel arra, hogy kényelmes legyen minden cipője, még akkor is, ha elegáns darabról van szó. Ezért kizárólag bőrcipőket vásárol, és a magassarkúak közül is a kényelmeset választja.

Cikkünk a Nőileg magazin 2020. decemberi lapszámában jelent meg.

Fotó: Rab Zoltán

korábban írtuk

Cini stílusa – Disszonancia, de nem túl kontrasztosan
Cini stílusa – Disszonancia, de nem túl kontrasztosan

A nagyváradi kulturális események feltűnő résztvevője a mindenki által Ciniként ismert Dobos Erzsébet képzőművész, aki vörös göndör haja mellett hétköznapinak semmiképp sem mondható, extravagáns öltözetével is magára vonzza a tekintetet. Arra kértük, mutassa meg kedvenc darabjait.