Dömdödöm és Mikkamakka Gyergyószentmiklóson

Bemutatóval indul az új év a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban. Lázár Ervin örökérvényű mesefüzére, A Négyszögletű Kerek Erdő alapján készült a zenés darab, mely elsősorban a gyermekeknek szól, de az alkotók családi előadásként ajánlják.
Hirdetés

A Négyszögletű Kerek Erdő nem mindennapi szereplőinek történetét Dávid A. Péter viszi színpadra, a bemutató január 17-én 17 órától kezdődik. Ezt követően 20-án és 21-én találkozhatnak az érdeklődők Dömdödömmel, Mikkamakkával, Ló Szerafinnal, vagy éppen a Kiérdemesült Cirkuszi Oroszlánnal.

Ugye mindenki azt hiszi, hogy az oroszlánok félelmetesek, a lovak nem kékek, a nyulak jól tudnak szaladni, a macskák bájosak, a fenyőfák földhöz ragadtak, az erdő őrei mindig az állatok érdekében cselekszenek, a szörnyetegek gonoszak, és mindenki tudja, hogy mikor mit kell mondani? A négyszögeletesített Kerek Erdő lakói bizony nem felelnek meg ezeknek az elvárásoknak, nem mindennapi tulajdonságaikat elfogadva mégis békében élnek a majdnem mindent tudó Mikkamakka védnöksége alatt– ajánlják a figurások a mesejátékot.

A Lázár Ervin harmincöt évvel ezelőtt megjelent meseregényéből készült darab díszletének elkészítésekor hulladék-adományokat, például kiszuperált öntözőslagot, kábeleket, parabola antennát gyűjtöttek a környezet védelmére is figyelmeztető alkotók.

Gyermekeknek szóló előadások Nagyváradon

A nagyváradi Szigligeti Színház január 17-én és 30-án a Szabó Magda meseregényéből készült zenés mesejátékkal, a Tündér Lalával várja a gyermekeket. Január 19-én a János vitéz, 25-én Toldi, 28–29-én Óz, a nagy varázsló szerepel a műsorkínálatban.

Kiemelt kép: Jakab Lóránt

Gyermekeknek szóló összeállításunk a Nőileg magazin 2020. januári lapszámában jelent meg. Keressék az újságárusoknál.

Hirdetés