Decemberben elválik: fényt teremtünk vagy sötétséget

A december negyedikén kezdődő új holdhónapban úgy tudjuk megoldani a dolgainkat, és megfelelő döntést hozni, ha az égi mércét alkalmazzuk, azaz ha nem a pillanatnyi igazságok tükrében vizsgáljuk az életünket, hanem az örökérvényű erkölcsi tanításokra hagyatkozunk.

December mindenképpen a megoldásokra törekvés és a strukturális átalakulás, átalakítás hónapja. A felszín, a forma mögötti folyamatokra figyeljünk, a mélységeink harmonizálása most időszerű feladatként jelenik meg. A legfontosabb kérdés, hogy a bennünk zajló küzdelem során meg tudjuk-e teremteni a fizikai és a lelki, szellemi szint közötti egyensúlyt, tudunk-e egyszerre a földi dolgokhoz és az égiekhez is kapcsolódni? Most válik el, hogy az eddig megszerzett tudást a mindennapokban is tudjuk-e működtetni, alkalmazni? Fényt teremtünk vagy sötétséget?

Az igazi szabadság belülről fakad

Erőteljesen előtérbe kerül ezekben a hetekben a közösség és a szabadság kérdése, a társadalmi struktúrák stabilitása. Az igazi szabadság azonban belül van, a fizikai forma csak a lelkivilágunk kivetülése. Tehát

ha korlátokba ütközünk kint, nézzük meg, hogy milyen érzések, sérelmek, élmények tartanak fogva bent, min nem tudtunk továbblépni, mit nem tudtunk megoldani lelki szinten.

Ha ezeket felszínre hozzuk, megvilágítjuk, eltűnnek a külső korlátok is.

Isten nem hagy magunkra

Az Újhold az Antares csillagnak, a Skorpió szívének erőterében látható. Az Antares a mindenre kiáradó isteni szeretet és kegyelem jelképe. A szellemi és a fizikai világ egyetlen közös tartóoszlopaként tekint rá a hagyomány. Ez a mindenre kiáradó szeretet egyidejűleg van jelen a földi és a szellemi világban is, ez az egyetlen közös megtartó erő. Ennek erőterében, megtapasztalásában feloldódik az egó, a lélek újjászületik, megtisztul. Ez a megrendülés helye és ideje, amikor megtapasztalhatjuk a gondviselés erejét. A Nap és a Hold összeolvadó fénye ezt a helyet világítja be, erre irányítja a figyelmünket, hogy vegyük észre, hogy Isten nem hagy magunkra. Ebből a tapasztalatból tud megszületni az a szabadság, amely már a hétköznapi problémákon való felülemelkedést is lehetővé teszi.

Halandó és halhatatlan, pillanatnyi és örök...

Érdekessége ennek a hónapnak, hogy a december huszonegyedikei téli napforduló üzenetei között is markáns helyen találjuk a halandó és halhatatlan, pillanatnyi és örökérvényű minőségek összehangolására, valamint a belső átalakulásra és a mélységek harmonizálásának időszerűségére való figyelmeztetést. Ezáltal

ennek a holdhónapnak a megélései erőteljesen visszaköszönnek majd a következő negyedévben,

azzal a különbséggel, hogy akkor már a rendezésre, helyretételre, a külső-belső rendrakásra kerül nagyobb hangsúly.

Cikkünk a Nőileg magazin 2021. decemberi lapszámában jelent meg.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Lapozz bele a decemberi lapszámunkba: