Nemcsak múlt van, jövő is – köszönőlevelek a támogatott családoktól

A koronavírus-járvány miatt elveszítettem állásomat, három gyereket nevelek egyedül… Nagyon jól jött a segítség. Őszintén, nem is tudom, hogy nélküle mihez kezdtem volna… Hála és köszönet egy héttagú család részéről!... Az ételjegyek családunk havi alapélelmiszer szükségletét jelentették. Köszönjük szépen! – néhány sor azoktól, akik az Újrakezdés elnevezésű támogató program végén köszönőlevelet küldtek.

Mutass jó példát! programunkat tavaly egy családtámogató kezdeményezéssel Újrakezdés néven folytattunk. Az volt a cél, hogy olyan családoknak szerezzünk támogatást, akiket a járványhelyzet oly mértékben sújtott, hogy szükségük van a közösség támogatására a stabilitásuk helyreállításához. A program oroszlánrészét a Gyulafehérvári Caritas vállalta, lebonyolításában pedig segítséget nyújtott még a Hans Lindner Alapítvány és a Nagyváradi Caritas. A támogatás egy részét olvasóink nagylelkű felajánlása biztosította, nagyobb részét pedig  a Gyulafehérvári Caritas vállalta Family programján belül. Ezzel együtt 12 családnak sikerült hat hónapon keresztül támogatást nyújtani, az élelmiszer és alapszükségletek egy részét fedezni. 

Januárban véget ért a program, és noha a megsegített családok többségének nem változott az anyagi helyzete, tudjuk, hogy megtesznek mindent annak érdekében, hogy helyzetüket normalizálják, legtöbben próbálnak alkalmi munkákat vállalni, amivel ki tudják egészíteni a családi kasszát. A program végével köszönő leveleket is küldtek, melyeket megosztunk most az olvasókkal – látni fogjátok, mit jelentett pár száz lej, mihez kezdtek velük a családok, családfenntartók. 

Nagyváradról írják

„Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Nagy szükség volt rá, mivel három gyermeket nevelek egyedül, és a koronavírus-járvány miatt elvesztettem az állásomat még az év elején. A kevés napszámos munkából, amit találtam, nagyon nehezen tartottam el magunkat. A nagyobbik fiamnak is munkába kellett állnia. Azóta lett stabil állásom, egy helyi pékségnél vagyok alkalmazva, a gyerekek pedig be tudtak kapcsolódni az oktatásba. Az élelmiszerjegyek, amiket a Caritas-tól kaptunk, nagyon sokat segítettek abban, hogy egy kicsit egyenesbe tudjuk jönni, és ezért nagyon hálás vagyok.” 

Levél Kolozsvárról

„Kedves Támogató. Az elmúlt 6 hónapban a támogatás segített megtartani az önbizalmam, kielégíteni a gyerekem vágyait, amit munkanélküliség miatt nem tudtam volna megtenni.

A koronavírus még folytatódik, új munkahely még nincs, de a kétségbeesés ideje elmúlt. Segítségemre volt a támogatás abban is, hogy új lehetőségeket lássak meg.

Ha nem találok megfelelő munkahelyet, saját vállalkozást indítok. Köszönöm.” 

Hargita megyéből üzenik

„Elsősorban nagyon szépen köszönöm, és hát nagyon jól jött a segítség. Őszintén, nem is tudom, hogy nélküle mihez kezdtem volna, mert nagyon sokat segített a mindennapjainkban. Köszönöm és hálás vagyok.”

„Köszönöm a sikeres pályázatot, és hogy minket választottak, jó volt ez a nagyszerű segítség.

Jó volt a gyerekekkel vásárolni, nagyon örvendtek, hogy azt is megvehettük, amit máskor nem.”

„Kivett minket a bajból” – Kovászna megyéből küldik

Hálásak vagyunk, hogy 6 hónap alatt sok nehézségen keresztül segített minket az ételjegy. Segített nekünk az élelmiszerek beszerzésében. Meg szeretnénk köszönni ezt a nagy segítséget, hiszen sokat jelentett a család számára. Kivett minket a bajból és segített a nehéz időkben!"

Köszönettel tartozunk, hogy e nehéz helyzetben időben érkezett a nagylelkű segítség. Hálásak vagyunk, amiért fél éven keresztül havi rendszerességgel támogatták családunkat. Az ételjegyek a négytagú családunk havi élelmiszer alapszükségletét jelentették. KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! Időközben újra dolgozom,

jelenleg mindkettőnknek van munkahelye,

reméljük így is marad..."

Talán én is lehetek segítő – Hálás szatmárnémeti családok

Kétgyermekes anyuka, aki egyedül neveli gyermekeit. A világjárvány sajnos minket is elért, hála Istennek, nem betegedtünk meg, de a mindennapjainkat megnehezítette. Hála Istennek és hála önöknek, idejében jött a segítség. Így nemcsak a számlákat tudtuk kifizetni és a napi élelmiszerünk volt biztosítva, hanem sikerült újrakezdeni, talpra állni. Hiszek abban, hogy mindenki életében az a legfontosabb, hogy segítsük, hogy önálló legyen és ne csak segélyeken éljen. Én pont ezért vagyok hálás önöknek és a támogatásuknak, mert bár a régi munkámat elveszítettem, most mint magánvállalkozó fodrász sikerült újrakezdeni és dolgozni. Hála Istennek és mindenkinek, hogy

nemcsak múlt van, hanem van jövő és remélem, ebben a jövőben nemcsak megsegített lehetek, hanem én is segítő.” 

Nagyon szépen köszönjük a segítséget. Óriási dolog volt, hogy a támogatásuk által lehetőségünk volt fedezni az élelmiszer- és tisztítószer-szükségletünk egy részét az elmúlt félévben.  Hála és köszönet egy héttagú család részéről!”

Mi maradunk

Kettős az érzés egy támogatói program végén: egyrészt örömet jelent, hogy sikerült lebonyolítani, tudtunk segíteni, partnerekre találtunk, feltárultak olyan igazságok, amikről csak sejtésünk volt, gazdagodtunk mi is tapasztalattal, nekünk is jót tett a jótett. Másrészt pedig marad egy kis bizonytalanság, hogy vajon, a támogatottaknak sikerül-e továbbra is talpon maradni. Nyilván a remény erősebb. Bízunk abban, hogy mindenki megtalálja a kellő motivációt és meglátja a megoldásokat a továbbiakban is – ahogy mi sem zárkózunk el a segítségadási lehetőségektől. 

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Friss lapszámunkat alább kérheted: