Heti összefoglaló: amit ne hagyj ki, ha még nem olvastad

E heti inspiráló, elgondolkodtató írásainkból válogattunk, és akad itt praktikus, látványos olvasmány is. Összegyűjtöttük, hogy ne maradj le a kedvencekről:

  • Székely Kinga Réka unitárius lelkész legújabb története házimunkáról, halogatásról és tanulságokról. Ízelítő a tartalomból: Jól esik azt hinnem, hogy a Jóisten engem is figyel, s mindenek fölött neki kell számot adnom életem sikereiről és kudarcairól. Jól esik nekem párhuzamot vonni lelki hűtőszekrényem és a konyhabeli hűtőszekrény között. 

Katt a cikkre:

 

  • Ami eddig volt, s ami tán ezután lesz – Török-Illyés Orsolya  színésznővel beszélgetett Barabás Blanka a Nosztalgia-sorozatunkban. Korábbi címlaposunk amit változtatna eddigi életében: tizenöt vagy tizenhét évesen elküldeném magam egy remek terapeutához. Ízelítő a tartalomból: Épp kétkezi munka után néztem volna, amikor március végén elkapott a vírus, és három hétre letepert. A betegség pszichésen legalább annyira megviselt, mint fizikálisan.

Katt a cikkre

 

  • “Becsöppentem az átlag 50-es férfiak közé, akik mesterek, csapatvezetők, sok év szakmai tudással a hátuk mögött, én meg most bújtam ki a laptop mögül. És akkor még ráadásul nem is értek a fához…” A Mesterségem címere sorozatunkban Csatlos Tünde Farkas Szidóniával beszélgetett, aki laptop mögül került a bútorgyártásba. Mint mondja: ha odateszed magad, megnyílnak az ajtók.

Katt a cikkre:

 

  • Keresem a nőiségem - Háziasszonynak lenni nem kielégítő, erről ír Zillmann Zsuzsa állandó szerzőnk. A kibeszéléssel segíthetjük egymást, de végeredményben magunknak kell megtalálni az önazonos válaszokat. Örökérvényű kérdés: Ki mondja meg, hogy akkor most eléggé nő vagyok-e? 

Katt a cikkre:

 

  • Ha valami nagyon színeset akarsz látni, olvasni ebben a szürke időben, ez lesz az, mondja Magyari Tekla, aki Németh Hajnal Aurora ruhakölteményeit mutatja be. 

Katt a cikkre:

 

  • Nem kell sokat bíbelődni, mégis csodaszéppé varázsolják az erkélyeket. Napimádók, sokat tűrők, illatosak – Csatlos Tünde összegyűjtötte, amit érdemes tudni a balkonnövényekről.

Katt a cikkre:

 

  • Reméljük, hogy utazni fogunk nyáron. Mit valószínűsítenek a szakemberek, és milyen lesz az idei turista? Hét típust összesített Gergely Orsolya szociológus.  

Katt a cikkre:

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Friss lapszámunkat alább kérheted: