ARCHÍV Könnyed ívű, romantikus vígjáték – Idős, sármos pasi neten csajozik

Épp a hazai mozik műsorán fut egy film Pierre Richarddal, amiben nem a magas, szőke férfi, felemás cipőben szerepében láthatjuk, hanem kissé korosabban, a Stéphane Robelin által írt és rendezett A magas, ősz férfi társat keres könnyed humorú filmjében alakít emlékezetest. (Cikkünk a Nőileg magazin 2018. áprilisi lapszámában jelent meg.)

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A történet viszonylag egyszerű, főként a mai fiatalok szemével nézve, hiszen gyakori, hogy a lecserélt számítógépünket a nagyinak ajándékozzuk, és még néhány alapdologra is megtanítjuk őt. Nyilván elmaradhatatlan poén, hogy „nagyi, nyisd meg a felső ablakot!”, amire ő azonnal feláll, és szélesre tárja a szoba ablakát, nem pontosan értve, hogy mi is az összefüggés a két dolog között. De nem is ez a lényeg. A film alkotói tovább csavarják a srófot, és egy társkereső oldalra irányítják a nagyit. Na, aztán itt kezdődik a bonyodalom! Sokunk számára ismerős a jelenség, az összes kelepcéjével és buktatójával együtt, így aztán sikerül a film készítőinek belerángatnia érzelmileg a nézőt is a történetbe.

Együttérzünk a szereplőkkel, néha szorongunk, néha felszabadulunk, majd megkönnyebbülten nevetgélünk az esetlenségeiken.

Pierre az idős, sármos férfi, Alex az ifjú számítógéptanár – aki amúgy épp nincs az írói karrierje csúcsán. Utóbbi belemegy a játékba, amibe Pierre rángatja bele, és találkára megy a társkeresőn becserkészett lánnyal. A találkozó túl jól sikerül, így minden bonyolulttá válik. Könnyed ívű, romantikus vígjáték kerekedik ki belőle, szerelem, féltékenység, családi perpatvar, ügyetlenség és magára találás, majd a végén minden szépen elsimul.

A film ugyan nem törekszik az élet nagy kérdéseinek a megválaszolására, de azért itt-ott kicsit moralizál is,

éppen ezért a fiatalabb nézőknek is ajánlom, akik ily módon azonosulhatnak a nagyszülőket foglalkoztató kérdésekkel is. De nem könnyű fiatalnak sem lenni...

A magas ősz férfi társat keres /Un profil pour deux / Mr Stein goes online/

feliratos, francia-német-belga romantikus vígjáték, 100 perc, 2017

Forgalmazó a Cine Europa

korábban írtuk

Bedő Barna: Hiszek abban, hogy ha valaki jól dolgozik, azt megtalálják a lehetőségek
Bedő Barna: Hiszek abban, hogy ha valaki jól dolgozik, azt megtalálják a lehetőségek

Bedő Barna Székelyudvarhelyről indult a világot jelentő deszkákra, majd egy huszárvágással a filmelőzetes-készítés roppant sokrétű világába. Melyik magyar filmet láttad utoljára? Jó eséllyel a székelyföldi származású trailerproducer csalt be a moziba.