ARCHÍV Vannak cuccok, amik integetnek neki

Fehér ing, farmernadrág, magas sarkú cipő – ha le kellene rajzolnom Firtos Editet, a nagyváradi Szigligeti Színház színművészét, egészen biztosan így jelenne meg a képen. No nem azért, mert ennyire be lehetne skatulyázni a stílusát, hanem azért, mert a legbanálisabb hétköznapokon is szeret elegánsan öltözni, és mivel a fehér a kedvenc „színe”, sokszor adja magát ez a kombináció. (Cikkünk a 2020-as Nőileg magazin januári számában jelent meg.)
Hirdetés

Miközben ezek a gondolatok jártak a fejemben, a taxi be is kanyarodott Edit utcájába, és láss csodát, a házigazda ott állt az ajtóban farmerben, fehér ingben, és már elő is készítette a fotózáshoz az elegáns magas sarkú cipőt.

„Szeretem azt, ami kicsit különleges, amiben van valami csavar, de nem extrém” –

határozta meg frappánsan Edit, és kijelentése egyszerre igaz a lakására és ruhatárára is.

Arra a kérdésre pedig, hogy hogyan áll össze egy-egy outfit, elárulta: nem vásárol célirányosan, inkább a cuccok találják meg, és integetnek: „Vegyél meg!” Ha pedig valami nagyon megtetszik, azt vagy spontán leakasztja, vagy később visszamegy érte. „Ha fizetés után is ott van, akkor biztosan engem várt” – teszi hozzá.

Sok az egyedi vagy limitált kiadású ruhadarabja és cipője. Egyik kedvenc ruhatervezője Cristina Breteanu divat- és jelmeztervező, akinek két ruháját és egy szoknyáját is megcsodálhattuk a rögtönzött otthoni divatbemutató során, cipőnél pedig nagy kedvenc a szintén váradi, a Nőileg hasábjairól már ismert Tank-Szigeti Lilla limitált kiadású kollekciója, valamint az édesanyja, Tank-Szigeti Ildikó által tervezett cipők, csizmák.

Jó ízlését – azt mondja – édesanyjától örökölte, aki tanítónőként is maga csináltatta ruháit, cipőit, táskáit, a genetika pedig nem hazudtolta meg magát, ráadásul Edit szerint a lányának még őt is sikerült felülmúlnia. Végül is „egy nőnek tudnia kell, mi áll jól neki” – vallja.

A mindennapokban különben a nadrág az úr, mivel sokat vezet, de igazán nőnek ruhában és magassarkúban érzi magát.

Fotó: Vigh László Miklós

Friss lapszámunkat alább kérheted:

Hirdetés