ARCHÍV Az ősz ezer árnyalata magassarkúval: Sebestyén Kinga gardróbja

Könnyű reggelenként felöltözni annak, aki egyértelműen tudja: mi az, ami jól áll neki, mely színeket ajánlott viselnie, mivel harmonizál a bőre, arca. Sebestyén Kingának sem kell teketóriázni ezen sokat: egyértelmű ősz típusként, az októberi erdő ezernyi színárnyalatából válogathat. Jól mutat rajta a zöld, a khaki minden árnyalata, a bíbor, a bordó, a mustár, a mályvaszín és a barna, de még a juharfák vörösét idéző tűzpiros is passzol hozzá, noha ez kevesek „kiváltsága”. A Nőileg szerkesztőségének „ruhatitkait” lessük hónapról hónapra. (Cikkünk a Nőileg magazin 2023. novemberi lapszámában jelent meg.)

Fotó: Nagy Sarolta

Kezdjük farmerrel, mert azért farmeres napok is vannak – vág bele célratörően Kinga. No de nem sportcipő kerül mellé, hanem magassarkú, korallkék árnyalatban. A Van Gogh-repró meleg sárgája, valamint a földszínek Kinga arca körül mindig jól mutatnak.

„Az utóbbi években kezdtem el tudatosabban figyelni az öltözködésre, mert egyébként nagyon sokáig nem volt rám jellemző. Pontosabban hullámzó: vannak időszakok, amikor kifejezetten érdekel, és akkor tudatosan próbálok reggel összeválogatni olyan cuccokat, amikben jól érzem magam. De

vannak olyan korszakaim is, amikor egyáltalán nem érdekel, éppen mi van rajtam

– magyarázza a Nőileg alapítója. „Azt hiszem, inkább 40 felett kezdett komolyabban foglalkoztatni, hogy a nőiesebb énemet is szeretném megélni” – teszi hozzá Kinga.

Fotó: Nagy Sarolta

Ám nem csupán azóta visel magassarkút, huszonévesen is előszeretettel hordta. És nem jelent gondot az sem, ha tűsarkúban kell négy-öt kilométert gyalogolnia – jelenti ki mosolyogva.

„Nemcsak azért szeretem a klasszikus magassarkút, mert alacsonyabb testalkatú vagyok, hanem mert ad egy tartást.

Ahogy felhúztad a lábadra, egyből előhívod a női énedet” – érvel a cipői mellett Kinga.

Fotó: Nagy Sarolta

A zöld, a bordó, a lila, a sárga

A színeket azonban csupán néhány éve használja tudatosan. „Mindig volt hajlamom arra, hogy jól válogassam össze a különféle darabokat, azonban a színekkel nem olyan rég lettem tisztában, amikor elmentem egy stílustanácsadásra. Szerintem sokan vagyunk úgy vele, hogy ha felveszünk valamit, és ott valami nem stimmel, érezzük. Szép a darab, meg jó az összeállítás, de valahogy mégsem úgy jön ki a látvány, ahogy szeretnénk. És erre akkor ébredtem rá, amikor tudatosodott, hogy mennyire fontos, hogy hozzád illő színeket használj. Én, mint kiderült, egy tiszta ősz típus vagyok.

Nagyon sokat segített ez a felismerés, azóta, amikor bemegyek egy üzletbe, már nem próbálgatok össze-vissza mindenfélét, mert már tudom, hogy mi az, ami nekem passzol.

Ugyanakkor az ember pénzt is spórol vele, mert nem veszi meg azt, ami úgysem lesz jó” – magyarázza. A lényeg, hogy az arc körül milyen színek vannak: és itt jönnek képbe a kiegészítők, sálak, amelyekkel ugyancsak szívesen játszik Kinga.

Fotó: Nagy Sarolta

Ferrari-piros ruha, skarlátvörös cipellő és pihe-puha kabát kerül elő, ugyancsak tüzes árnyalatban. Nyomban adódik a kérdés: domináns típus vagy? Szerinted? Kérdez vissza nagyot kacagva.

„Biztos, hogy van domináns hajlamom, ha visszagondolok az egész pályafutásomra, hát ahhoz kellett valamiféle dominancia.

De azt hiszem, ez az évek során azért enyhült, simult, finomodott sokat” – teszi hozzá talpig vörösben, pezsgőszín sállal lágyítva.

Fotó: Nagy Sarolta

Feszüljön valami

„Az utóbbi időben úgy vagyok ezekkel a ruhákkal, hogy elmegyek akár dolgozni is bármelyikben, sajnálom csak „alkalmakra” tartogatni a kedvenc darabjaimat. Ugyanakkor most, hogy az utóbbi időben rendszeresebben figyelek a testmozgásra, ezért mondjuk úgy, picit bátrabban kezdtem megint öltözni.

Szeretem, hogyha vagy lent vagy fent, valami feszül.

De ez mindig azon is múlik, hogy mennyire vagyok elégedett éppen magammal” – vallja be a Nőileg hajtómotorja. Ugyanakkor az anyag is fontos számára, hogy élvezze a tapintását az illető darabnak.

Fotó: Nagy Sarolta

És hogy mennyire van békében a külsejével pillanatnyilag Kinga?

„Jobb napokon akár 99 százalékig elégedett vagyok azzal, amit a tükröm mutat”

– vallja be a negyven pluszos nők önmagukkal megbékélt nyugalmával. És ez meg is látszik rajta: legyen rajta virágzó csipkebogyó-bokrot idéző, elsőre nagymamásnak tűnő „otthonka”, üzletasszonyos overall, vagy éppen egy visszafogottan rafinált szoknya, Nagy Sarolta lencséin keresztül egy nőiségét maximálisan megélő, érett Nő köszön vissza.

korábban írtuk

A hegyek lábánál nőtt domb: Márton Áron
A hegyek lábánál nőtt domb: Márton Áron

A hegyek lábánál nőtt domb: ő nevezte így önmagát. Püspöki jelmondata – Nem futamodom meg a munkától – mély értelmű utalás volt munkával és szenvedéssel teli életére. Erdély történetének egyik legnagyobb hatású személyisége: Márton Áron.