Séfek Séfe: a marosvásárhelyi László Andrea Beáta

Nagypapája álmát szerette volna valóra váltani Andrea, amikor jelentkezett a Séfek Séfe című gasztro-tehetségkutató – magyar televíziós – műsorba. Sajnos a nagypapa ezt már nem érhette meg, de Andrea mindent beleadott, hogy a család büszke legyen rá. Ő lett a főzőshow második szériájának legjobb női séfe.

A marosvásárhelyi lánynak rengetegen drukkoltak Erdélyből, még ma is nagyon sok üzenetet kap ismerősöktől, tévénézőktől.

Jól érezte magát a konyhában 

László Andrea Beáta / Fotó: TV2

 

Szakács nagypapájától és édesanyjától leste el a mesterséget. Persze céltudatos, erős személyisége is hozzájárult ahhoz, hogy rögtön az iskola elvégzése után Marosvásárhely egyik legmenőbb éttermében kapjon állást, most meg London egyik luxusszállodájának konyháján séfhelyettes. Innen már csak egy ugrás a konyhafőnök cím elérése, ami Andi szerint a jelenlegi helyzetben szinte már csak tőle függ. Attól, hogy be meri-e vállalni, hiszen stresszes meló egy konyhát vezetni.

„Amibe belekezdek, azt véghez viszem”

Nem tagadta a műsor ideje alatt sem, hogy szerette volna megnyerni a fődíjat, vagy legalábbis minél messzebbre eljutni. Már az is boldoggá tette, hogy bekerült az egyik séf csapatába, vagy hogy egyik napról a másikra továbbjutott. Az pedig, hogy elért az elődöntőig, és a legjobb női séf lett, a legnagyobb boldogság volt számára. Naná, hogy voltak közben nehézségek, ezek azonban csak feladatok, mondja, amelyeket meg kellett oldani. Andi bevallotta, számára a verseny legnehezebb része a vége volt, amikor már csak néhányan maradtak, mivel akkor érezni lehetett, hogy elindult az egyéni harc.

...

Avokádókrémes pirítós buggyantott tojással / Fotó: László Andrea Beáta

 

 

Mit tanult Andrea a műsor alatt, és milyen recepteket ajánl a Nőileg-olvasóinak? Megtudhatják a Nőileg magazin 2020. januári lapszámában.