Február az önérvényesítés hónapja

A február elsején induló holdhónapot az önérvényesítés kérdéskörének előtérbe kerülése jellemzi. Ez megnyilvánulhat egy erőteljesebb ego-működés, akár önzőség megjelenésében is, az egyéniség versus közösség dilemmájának hangsúlyosabb kidomborodásában, de megjelenhet az egyéni szabadság megvalósítására való törekvésben is.
Hirdetés

Tudunk-e mértéket tartani?

A szabadság és a biztonság, a gazdasági, pénzügyi stabilitás egymáshoz való viszonyában mindenképpen feszültségekre számíthatunk, a döntő kérdés az lesz, hogy ezek feloldásában tudunk-e egyensúlyt, mértéket tartani, elég találékonyak és realisták tudunk-e lenni?

Eléggé át tudjuk-e látni az összefüggéseket, folyamatokat, felismerjük-e, hogy mikor minek jön el az ideje,

ahhoz, hogy a szükséges reformok és megújító lépések megtételével egyidejűleg meg tudjuk őrizni a társadalmi rendet? Ebben segítségünkre lehet, ha felelősségvállalással, fegyelmezetten, türelemmel, a cselekedeteink következményeinek számbavételével, a feladatainkra koncentrálva, kitartóan haladunk a kitűzött céljaink megvalósításában, lépésről lépésre építkezve, és semmiképpen nem megfontolatlanul, illúzióktól, téveszméktől elragadtatva hozzuk meg a döntéseinket. 

Erőteljesen szembesülünk a realitással

Az újhold idején, ami egyben az új hónap kezdetét is jelenti, a bolygók túlnyomó része az uralmi pozícióban lévő Szaturnusz uralma alatt áll. Ez egészen március másodikáig, a következő újholdig nagyon erőteljes szaturnikus, azaz a realitásokkal szembesítő hatást mutat. Az Uránusz kivételével minden bolygó téli, befelé fordulást, spiritualitást megjelenítő jegyekben áll, és ez a helyzet azt jelzi, hogy ebben az időszakban képletesen és a fizikai szinten is igazi téli, zord, visszahúzódó időszakra számíthatunk. 

Februári lapszámunk – Katt a képre a megrendeléshez

Feszültség, de nem áttörés

Az Uránusz által jelképezett megújító energia egy erőteljes tisztulásra, felszabadulásra, a keretek áttörésére ösztönző hatás megjelenésével borzolja a kedélyeket, de inkább csak feszültséget szít, nem valószínű, hogy igazi áttörést tud hozni.

Ezt a hónapot érdemesebb az önismeretre, a belső rendrakásra, a hatalomhoz, valamint a szükségszerűségekhez való viszonyunk tisztázására, a közösségen belül a saját, egyéni hangunk, helyünk megtalálására fordítani, mintsem a társadalmi keretekből való kitörésre.

A világban várhatóan erőteljes konszolidálási folyamatok lehetnek jellemzőek erre az időszakra, a meglévő struktúrák konzerválására való törekvések ütköznek az új idők új szeleinek megújító erejével. Kiemelt napok ebben a hónapban: 4, 8, 11, 16, 18, 25.

Hirdetés

Cikkünk a Nőileg magazin 2022. februári lapszámában jelent meg.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Jégbontás: fagyos szokásokból minőségibb élet

Hirdetés