#együttváltozunk Hívd segítségül a múltat! – 21. feladat

A Nőileg pszichológus-szerzőivel (Asztalos Ágnes, Bartha Krisztina, Dimén-Varga Tünde, Szalay Zsuzsanna) belső utazásra hívunk, és #együttváltozunk mottóval, napi szinten jelentkezünk olyan útmutatással, önismereti feladatokkal, melyek segíthetnek önmagunk felfedezésben. Egy olyan belső utazásra indultunk el, amely által talán többek, jobbak, empatikusabbak, toleránsabbak, a környezetünkre figyelmesebbekké válhatunk. Bíztatunk arra, hogy csatlakozzatok hozzánk, és írjátok meg tapasztalataitokat!
Hirdetés

Íme a huszonegyedik feladat Bartha Krisztinától:

Keressetek egy nagyobb méretű lapot és színeseket! Készítsétek el a párkapcsolatotok idődiagramját rajzos formában! A lap közepére rajzoljatok egy hosszú vonalat! Az egyik végére írjátok fel a megismerkedésetek időpontját, a másik végére a mai nap dátumát. Idézzétek fel a közös életetek legfontosabb, legmeghatározóbb eseményeit és azok dátumát időrendi sorrendbe szintén jelöljétek a lapon. Majd minden eseményhez rajzoljatok egy szimbólumot, emlékeztetőt, ami az adott eseményt jelképezi. Közben elevenítsétek fel a régi emlékeket. Melyek voltak a legkedvesebb élmények, mi volt a legnehezebb élethelyzet? Hogyan oldottátok meg, ki milyen képességét, tulajdonságát mozgósította? A jó és a nehezebb élmények hogyan erősítették a kapcsolatotokat?

Ha egyedülálló vagy: Az idődiagram egyik végére a születésed időpontját, másik végére a mai dátumot írd. Írd fel az életedet befolyásoló legfontosabb események időpontját, majd rajzolj szimbólumokat. Elevenítsd fel az élményeket! Mi a szívedhez legközelebb álló élmény és mi a legnehezebb? Hogyan kerekedtél felül a nehézségeken? Ki segített? Ki állt melletted? Milyen képességeidet és tulajdonságaidat mozgósítottad? A kellemes emlékek hogyan formáltak, mit adtak hozzá a személyiségedhez?

Hirdetés

 Gondoljátok végig, írjátok le, beszéljétek meg! Ha megosztanátok másokkal is inspirációként, küldjétek el nekünk a marketing@noileg.ro e-mail-címre.

Kiemelt kép: Shutterstock

Hirdetés