Február az önérvényesítés hónapja

A február elsején induló holdhónapot az önérvényesítés kérdéskörének előtérbe kerülése jellemzi. Ez megnyilvánulhat egy erőteljesebb ego-működés, akár önzőség megjelenésében is, az egyéniség versus közösség dilemmájának hangsúlyosabb kidomborodásában, de megjelenhet az egyéni szabadság megvalósítására való törekvésben is.

Tudunk-e mértéket tartani?

A szabadság és a biztonság, a gazdasági, pénzügyi stabilitás egymáshoz való viszonyában mindenképpen feszültségekre számíthatunk, a döntő kérdés az lesz, hogy ezek feloldásában tudunk-e egyensúlyt, mértéket tartani, elég találékonyak és realisták tudunk-e lenni?

Eléggé át tudjuk-e látni az összefüggéseket, folyamatokat, felismerjük-e, hogy mikor minek jön el az ideje,

ahhoz, hogy a szükséges reformok és megújító lépések megtételével egyidejűleg meg tudjuk őrizni a társadalmi rendet? Ebben segítségünkre lehet, ha felelősségvállalással, fegyelmezetten, türelemmel, a cselekedeteink következményeinek számbavételével, a feladatainkra koncentrálva, kitartóan haladunk a kitűzött céljaink megvalósításában, lépésről lépésre építkezve, és semmiképpen nem megfontolatlanul, illúzióktól, téveszméktől elragadtatva hozzuk meg a döntéseinket. 

Erőteljesen szembesülünk a realitással

Az újhold idején, ami egyben az új hónap kezdetét is jelenti, a bolygók túlnyomó része az uralmi pozícióban lévő Szaturnusz uralma alatt áll. Ez egészen március másodikáig, a következő újholdig nagyon erőteljes szaturnikus, azaz a realitásokkal szembesítő hatást mutat. Az Uránusz kivételével minden bolygó téli, befelé fordulást, spiritualitást megjelenítő jegyekben áll, és ez a helyzet azt jelzi, hogy ebben az időszakban képletesen és a fizikai szinten is igazi téli, zord, visszahúzódó időszakra számíthatunk. 

[caption id="attachment_71127" align="aligncenter" width="335"]

Februári lapszámunk – Katt a képre a megrendeléshez[/caption]

Feszültség, de nem áttörés

Az Uránusz által jelképezett megújító energia egy erőteljes tisztulásra, felszabadulásra, a keretek áttörésére ösztönző hatás megjelenésével borzolja a kedélyeket, de inkább csak feszültséget szít, nem valószínű, hogy igazi áttörést tud hozni.

Ezt a hónapot érdemesebb az önismeretre, a belső rendrakásra, a hatalomhoz, valamint a szükségszerűségekhez való viszonyunk tisztázására, a közösségen belül a saját, egyéni hangunk, helyünk megtalálására fordítani, mintsem a társadalmi keretekből való kitörésre.

A világban várhatóan erőteljes konszolidálási folyamatok lehetnek jellemzőek erre az időszakra, a meglévő struktúrák konzerválására való törekvések ütköznek az új idők új szeleinek megújító erejével. Kiemelt napok ebben a hónapban: 4, 8, 11, 16, 18, 25.

Cikkünk a Nőileg magazin 2022. februári lapszámában jelent meg.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

korábban írtuk

Jégbontás: fagyos szokásokból minőségibb élet
Jégbontás: fagyos szokásokból minőségibb élet

Többnyire szokásainkba befagyva éljük mindennapjainkat, ami persze védelmet nyújt, de akadálya is lehet annak, hogy lépéseket tegyünk valami új, más, vagy minden értelemben egészségesebb, minőségibb élet felé.