ARCHÍV Hosszú hétvégék karnyújtásnyira: síelés, lazítás, túrázás extrákkal

Február van – sokan lesik, hová mehetnének még síelni, sokaknak viszont már elegük van a télből, a hidegből, és inkább egy kis melegre vágynának. Hétvégékre ajánlunk most tippeket, amelyek nekünk beváltak – a síelés vagy wellness mellé egy kis turistáskodás is társul. Akik pedig azt várják, hogy végre eljöjjön az igazi tavasz, és a hosszú téli bekuckózás után végre túrázhassanak egy jót, nekik szintén ajánlunk célpontot. (Cikkünk a 2020-as Nőileg magazin februári számában jelent meg.)
Hirdetés

Ha sízni menne, de többre vágyik egy síparadicsomnál, akkor Brassó és környéke ideális lehet. Brassópojánán számos hotel és sípálya várja a téli sportok szerelmeseit, amikor pedig éppen nem csúszkálna a lejtőn, vagy forraltborozna, akkor rövid autózás után felfedezheti a Cenk alatti várost a maga középkori bájával, gyönyörűen felújított belvárosával, a Fekete templommal, a Tanács térrel, hívogató vendéglőivel. De akár a városban is megszállhat, sok esetben lényegesen olcsóbban is, hogy innen járjon ki Erdély legismertebb síkomplexumába. Ízlés és pénztárca kérdése.

Csobbanni Nagyváradon
Ha már tele a hócipő, és a meleg után sóvárogva most inkább elmerülne egy termálvizű medencében, megmasszíroztatná elernyedt végtagjait, de egyúttal várost is nézne, akkor azt mondjuk: irány Nagyvárad!

A Körös-parti városban számos szálloda mellett élményfürdő is várja a csobbanni és/vagy relaxációra vágyókat, ráadásul nagyjából húszpercnyi autóútra van Félixfürdő és Püspökfürdő (ismertebb nevén Május 1.), ahol szintén széles a kínálat.

Nagyvárad

Ha pedig már eljött idáig, felfedezésre ajánljuk Várad belvárosát is a gyönyörűen felújított középkori várával, sorra megújuló szecessziós palotáival, romantikus vagy éppen békebeli hangulatot árasztó kávézóival, bisztróival.

Ha a hidegben nincs kedve kimozdulni, van egy jó hírünk: hamarosan itt a tavasz, ébred a természet, nyílik a kikerics, kezdhetjük tervezgetni első túráinkat.

Az idei első célpont pedig lehetne, mondjuk, a sziklaszorosok, víznyelők, barlangok birodalma, Pádis.

Itt is számos szálláshely kínálkozik, hogy aztán onnan mindennap a természet újabb csodájával ismerkedhessen meg a kíváncsi túrázó. Itt van a nemcsak nevében csodálatos Csodavár, a Galbena völgye, az Eszkimó jégbarlang, a Fekete zsomboly vagy a Ponor-forrás.

Fedezze fel magának Erdély és a Partium szépségeit, majd mesélje el nekünk is!

Kiemelt képen Brassópojána: facebook.com/PoianaBrasovRomania

Friss lapszámunkat alább kérheted:

Hirdetés