Heti összefoglaló: lelkünk rezdülései

E heti inspiráló, elgondolkodtató írásainkból válogattunk

Mikor táncoltál utoljára?

„A kisvárosunkban hetente kétszer, szerdán és szombaton volt diszkó: egyszerre három szórakozóhely is működött, és mindenhol zsúfolásig telt ház. A testvéremmel hét közben otthon gyakoroltunk, hogy aztán szombat este bemutassuk az újabb koreográfiát."

[embed]

korábban írtuk

]

Kötelességünk vigyázni magunkra és másokra

Szorongóbb, frusztráltabb, türelmetlenebb, pánikbetegségekre hajlamosabb lett a társadalom többsége, de mit tehetünk ellene? – dr. Antalka Ágota pszichológus összegzi az eddig tapasztaltakat.

[embed]

korábban írtuk

]

Generációs különbségeink nyomában

„A múltkor hallottam valamit, várjál, mindjárt eszembe jut, valamilyen ing. Az, az: marketing! Annak ugyanbiza mi köze az inghez? S az idegenvezető? Az meg mit vezet? S mitől hívják idegennek? A tegnap is nézem a TV-ben: ilyen tanácsadó, olyan tanácsadó. Hát ennyire tanácstalanok lettek az emberek, hogy már van, akinek ez a munkája, hogy tanácsokat osztogat?

[embed]

korábban írtuk

]

Ma hívd fel, ma mondd el, ma írjál neki!

„Tudom, az életünk csak egy utazás, kinek rövidebb, kinek hosszabb. Mégis, az övé olyan befejezetlen. Egy újabb kettétört élet, értelmetlen halál… Egyik percben itt van a lélek, másikban már nem.  Már egy hét is eltelt a baleset óta, a keréknyomok még élesen látszanak, de ő már valahol egészen máshol jár."

[embed]

korábban írtuk

]

Flow: minél többször éljük át ezt az érzést, az életminőségünk annál jobbá válik

Csíkszentmihályi Mihály Az öröm művészete című gyakorlatias kézikönyvét kötelezően elolvastatnám az unatkozó tinivel és a tévéfüggő szomszéddal – ám épp ez a baj, hogy nem olvas. Mint írja a Széchenyi-díjas pszichológus, sem a túlzott tévénézés, sem a megsokszorozott szex, sem pedig a túl sok evés nem növeli a flow-élményt. Az egyetlen cselekvés, amiből a több növeli a flow-pillanatok számát, az az olvasás.

[embed]

korábban írtuk

]

Digitális énünk és a valóság: 50–54 százalék

„Fontos, hogy kapcsolódjunk, hogy jelen legyünk. Amögött pedig, hogy mindig a legszebbet, sőt, még annál is szebbet mutassunk, mint a valóság, az elismerés iránti szükségletünk áll. Okosat mutatunk, divatosat, ügyest, mindez szükséglet, de részben önmegvalósítási vágy is”

[embed]

korábban írtuk

]

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock