Kultúrálódni: mesefesztivállal, könyvvel

Novemberi magazinunk kulturkínálója is megkurtítva, akár mindennapi lehetőségeink. Még így is van szerencsére, akik a virtuális térben igyekeznek némi szellemi táplálékot nyújtani. Emellett könyveket továbbra is írnak, ne sajnáljunk hát időt és pénzt áldozni rájuk, ugyanis önmagunkért tesszük. Kultúrálódjunk! (Összeállításunk a 2020-as Nőileg magazin novemberi számában jelent meg.)

Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál

Világraszóló szerelmek, legendás hősök és híres bajkeverők – mesék gyermekeknek, kamaszoknak és felnőtteknek, workshopok szülőknek és pedagógusoknak, könyvbemutató, illetve élőszavas mesélés is szerepel a fesztivál programjában. A népmesekincs minél szélesebb körű megismertetését, a benne rejlő, évszázados életbölcsesség gyakorlati hasznosítását célzó sepsiszentgyörgyi Tipe Tupa Egyesület az ötödik rendezvényre készül. 

Az online térbe kényszerült fesztivál november 21. és 28. között zajlik. Angolul népszerűsíti a magyar népmeséket Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó, mindennapi hősökről beszél készülő könyve alapján Kádár Annamária pszichológus, a furfangos gondolkodásról, a találós kérdésekről és talányos mesékről tart interaktív előadást Bajzáth Mária mesepedagógus. Előadóként kapcsolódik be továbbá Élő Fruzsina pszichológus, meseterapeuta. Könyvbemutató is szerepel a programban: Szabó Enikő meseterapeuta, mesemondó és Karda Zenkő illusztrátor legújabb kötetét, A legszerencsésebb órát hozzák el az érdeklődőknek. 

Karitatív feladatra is vállalkozik a Tipe Tupa Egyesület: a rendezvény díszvendége, a manchesteri mesemondó Jan Blake mindkét előadásának nyereségét a bukaresti onkológiai gyermekkórház építésére ajánlják fel. Érdeklődni a mesefesztivál Facebook-oldalán lehet: facebook.com/holnemvoltmese 

A szeretet nem bántalmaz

Kapcsolódó

    Tisza Kata legújabb, Kékre szeretni című kötetét októberben mutatták be a MOM Kulturális Központban. A marosvásárhelyi születésű, Budapesten élő író, coach, öregedéskutató könyve egyszerre irodalom és terápia, mely egy bántalmazó kapcsolatból való felgyógyuláson vezeti végig az olvasót.

    „Komplex és mélyreható megközelítés, ugyanannak a párkapcsolatnak a nő, a férfi és a terapeuta szemszögéből való egyidejű láttatása és ütköztetése.

    A regény magával ragadó ereje élővé teszi a történetet, a történetet kísérő értelmező keretrendszer pedig támpontokat ad a feldolgozásban, amely nehéz, ám a katartikus út végén megszülethet a szabad ember új, valós és élhető szeretetképe és identitása” – ajánlja a Scolar Kiadó. Fotó: Tisza Kata /Facebook

    Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

    Friss lapszámunkat alább kérheted: