Otthon lenni jó

Egy ideje hűvösebbre fordult az időjárás, és egyre több időt töltünk bent a lakásunkban. Sokkal hamarabb besötétedik, így inkább kívánja a szervezetünk azt, hogy begubózzunk, olvassunk, forró teát szürcsölgessünk, kötögessünk, zenét hallgassunk. Ősszel mindig a kellemes tevékenységek közé tartozik, hogy melegséget sugárzó dekorációval ruházzuk fel lakásunkat. Ilyenkor próbálunk minél több puha, színes és meleg tárgyat bevinni az életterünkbe. Hallgassunk a szívünkre és lelkünkre, de vegyünk figyelembe néhány tanácsot is. A lényeg viszont, hogy olyan otthont varázsoljunk, ahová jó hazamenni.

Hirdetés

Egy ideje hűvösebbre fordult az időjárás, és egyre több időt töltünk bent a lakásunkban. Sokkal hamarabb besötétedik, így inkább kívánja a szervezetünk azt, hogy begubózzunk, olvassunk, forró teát szürcsölgessünk, kötögessünk, zenét hallgassunk. Ősszel mindig a kellemes tevékenységek közé tartozik, hogy melegséget sugárzó dekorációval ruházzuk fel lakásunkat. Ilyenkor próbálunk minél több puha, színes és meleg tárgyat bevinni az életterünkbe. 

Hallgassunk a szívünkre és lelkünkre, de vegyünk figyelembe néhány tanácsot is. Lényeges viszont, hogy olyan otthont varázsoljunk, ahová jó hazamenni.

Puha és színes takarók

Akár borongós, akár napsütötte legyen is az ősz, az egyik kötelező tartozéka a puha, meleg takaró. Egy kellemes otthon már-már elképzelhetetlen legalább egy darab, délutáni szundikáláshoz használatos takaró nélkül. A patchwork kötött vagy horgolt takarók egy ideje kitartóan nagy teret hódítanak. Bármilyen típusú lakásban helyet találhatunk egy vidám színekből összeállított kockás takarónak.

Ha igazán kreatívak vagyunk, megfelelő házicipőt is készíthetünk mellé ugyanabból az anyagból. Ha a lakásban itt-ott szépen összefogva lerakunk egy puha takarót pluszba, akkor az még inkább az otthonosság hangulatát árasztja – tanácsolják a szakemberek. A kisszéken, komódon, ágy végében vagy fotelen egymásra rakott takarók a kényelem és nyugalom hangulatát árasztják.

{hirdetes}

A báránybőr és műszörmetakarók – bár nem mindenki kedvencei – ősszel és télen igencsak kellemesek és praktikusak tudnak lenni. A nappaliban, hálóban akár az ágy elejét, akár a ridegebb kanapét is takarhatjuk vele. A takaró, mivel nem egy állandóan jelenlevő darab, nem szükséges, hogy kövesse a legújabb divatot, és hogy színben harmonizáljon bútorainkkal. A lényeg, hogy meleg legyen, puha és színes. A narancs, piros vagy vöröses színű takaró a legjobb választás, hiszen ezek a melegítő árnyalatok.

Hirdetés

Hangulatos szőnyegek

A takarók mellett a hidegebb időben otthonosabbá tehetjük lakásunkat, ha olyan helyeket is beborítunk szőnyeggel, amelyeket korábban nem. Például igazán otthonos érzést kelthet, ha a fürdőben vagy konyhában textil van a földön. Nem kell nagy szőnyeget vásárolnunk, elég, hogyha az amúgy is divatos rongyszőnyegből egy-egy csíkot leterítünk. Máris sokkal kényelmesebbé és melegebbé válik az amúgy hideg kockakő, cement, csempe vagy linóleum- burkolat.

Arra vigyázzunk, hogy a konyhai és fürdőszobai szőnyeg mindenképp könnyen mosható legyen. Az igazán jó megoldás az lenne, ha meg tudjuk engedni magunknak, hogy télire lecseréljük szőnyegeinket, vagyis melegebbeket, vastagabbakat és színesebbeket vásároljunk. A csomózott, hosszabb szálú szőnyegek például jó megoldást jelenthetnek a hidegebb évszakokra, és ha lehet, legalább lazacrózsaszínt vásároljunk belőle.

Itt is érvényes, hogy piros-vörös skálán lépegetve válasszuk ki a színt, hiszen ez sokkal melegebb árnyalatú, mint például egy szürke. Azonban vigyázzunk, nem kell túlzásba vinni! Ha a nappaliban nagyon szép hajópadlónk van, elegendő lehet egy-két csíkos futószőnyeg is.

Kiemelt kép: pixabay.com

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2014. novemberi lapszámában jelent meg. 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>

Hirdetés