Együtt változunk – Ménessy Kinga Kitty: Már nem akarok mindenáron megfelelni (VIDEÓ)

Budapestről költözött haza Székelyföldre, a nagyvárosi nyüzsgést cserélte a család és barátok közelségére. A Nőileg valamiként a nagyvárosi életstílust pótolta számára, tíz éve ugyanis minden álma volt ehhez a csapathoz tartozni. Az álom teljesült, mint minden, amit kolléganőnk a fejébe vesz. Podcast-sorozatunk e havi részében Ménessy Kinga Kitty enged bepillantást az életébe, miként változott velünk az elmúlt évtizedben.

Fotó: Nőileg

Az egyetemi évek alatt nagyobbnak bizonyult a honvágy, mint a kozmopolita lét utáni sóvárgás, nem tudta elképzelni, hogy külföldön alapítson családot, ezért tanulmányait követően hazatalált. Az utazás azonban máig éltetője, a hétköznapok monotóniájának megtörője,

külföldön érzi igazán elemében magát.

Amikor idegen terepen kell boldogulni, amikor magába szívhatja egy másik világ életérzését, atmoszféráját.

Gondosan tervezgető típus, vagy laza és spontán? Honnan hozza magával a mindig „tip-top”, „nőcis” megjelenést és magatartást? Okoz-e bármi nehézséget a házasságában, hogy idősebb a férjénél? És mit válaszol, ha ismerősök (tapintatlanul) megkérdik:

mikor lesz gyermekáldás?

Sok egyéb mellett ezeket a kérdéseket is feltettük neki. És jó volt hallani tőle: már a múlté a görcsös maximalizmus és megfelelni akarás.

Videó: Nőileg

korábban írtuk

Ménessy Kinga Kitty: Bea asszony, Katika és Kovács úrhölgy – A „maga” és egyéb megszólítási formák
Ménessy Kinga Kitty: Bea asszony, Katika és Kovács úrhölgy – A „maga” és egyéb megszólítási formák

Bevallom, van, amiben igenis, régimódi vagyok. Például abban, hogy miként szólítok meg másokat, és hogyan szólítsanak meg engem. Eredhet ez jólneveltségből, előzékenységből, ami azonban bizonyos, hogy a megszólítás módja sokat elárul az adott személyről.