Együtt változunk – Csatlos Tünde: Nem egy gyerek tart össze minket, hanem mi egymást is (Videó)

Tíz év. Kereken tíz éve ilyenkor kezdett összeállni a Nőileg alapító csapata, 2013 decemberében már javában dolgoztunk a 2014-es induláson. Akik velünk tartanak azóta, tudják, küllemben és belbecsben egyaránt sokat változtunk. És ahogyan a lap maga, kollégáink is sokat alakultak. Ezúttal Csatlos Tünde vallott az elmúlt évtizedéről és saját fejlődési útjáról – megindító őszinteséggel, szókimondással.

Fotó: Nőileg

A házasságom egyidős a Nőileggel – vág a dolgok sűrűjébe mindenki Tündikéje, az Erdély TV Nőszemközt című műsorának háziasszonya, a Nőileg egyik legrégebbi munkatársa. Marci-napló című sorozatát sokan elsőként lapozták fel hónapról hónapra. Merthogy Tünde soha nem rejtette véka alá, kisfia, Marci súlyosan sérült, ám ő

ebből a helyzetből is próbálja kihozni a legjobbat: egyesületet alapított a hasonló helyzetben élő családok számára.

Évente tábort szervez, rendszeres énidőt a sorstárs édesanyáknak, más családoknak próbál minden eszközzel segíteni, hogy jól legyenek ők is, nehézségeikkel együtt, önmagukkal.

Lehet-e boldog lenni sérült gyermekkel? Kell-e egy egészséges gyerek is a boldogsághoz? A sérült nem tud boldogságot adni? Kendőzetlen őszinteséggel válaszol a hasonló kérdésekre is Tünde, ugyanakkor azt is elárulja, mi segített neki nőisége, anyasága megélésében, hogyan lendítették át a nehéz élethelyzeteken a Youtube videók, a barátnős beszélgetések és nem utolsó sorban a munkája.

Házastársi összekapaszkodás, veszteség, gyász és félelmek egyaránt tabuk nélkül kerültek szóba a Nőileg legújabb podcastjében,

mert hisszük, hogy kolléganőnk pozitív szemlélete sokak számára erőt adhat: Tündike nem bújt el a világ elől, él, pezseg, dolgozik, nem süllyedt el a miértek keresésében, az önsajnálat emésztő mocsarában. Mert tudja, hogy ha ő maga jól van, az kisfiára is pozitívan hathat.

Videó: Nőileg

korábban írtuk

Veletek együtt változunk: Csak a változás állandó (Videó)
Veletek együtt változunk: Csak a változás állandó (Videó)

Újra itt vagyunk, és ezúttal immár nem „csupán” nyomtatott lappal, de arccal, képpel, hanggal. Határtalan az örömünk, hogy az olvasók ismét kézbe vehetik októbertől a Nőileget, és bízunk benne, hogy ez ragadós: örömünkben az offline világot kedvelő olvasóink is osztoznak. De miben változtunk az elmúlt kilenc év alatt?