Együtt változunk – Sebestyén Kinga: Felneveltem egy fantasztikus fiúgyermeket és egy női lapot (VIDEÓ)

Ha valakinek vezérfonal az életében közülünk a változás, lapalapító főszerkesztőnknek, Sebestyén Kingának kiváltképpen az. Míg a Nőileges korszaka előtt nagyjából háromévente változtatott az élete folyásán, ebben a hónapban lett kereken tíz éve, hogy egy projektre, a Nőilegre fókuszál. Pedig ennyi időn keresztül fenntartani a motivációt nagy feladat számára, szenvedélye ugyanis minden, ami új (kihívás): legyen az önismeret, zen buddhizmus vagy éppen színház.

Együtt változtunk az elmúlt évtizedben mindannyian a lappal, hogy pontosan miként, meséltek már erről kolléganőink korábban a podcast-sorozatban, de senkinek sem fonódott annyira egybe az élete a Nőileggel, mint Sebestyén Kingának. 2014 tavaszán ugyanis ő hívta életre a nyomtatott magazint, és mint meséli, utólag ismerte fel, mennyire sorsszerű volt éppen női lapot alapítani, amikor a nőiséggel rengeteg „dolga” volt.

„Nagyjából a Nőileggel egy időre tehető a tudatosodásom, az önismereti érdeklődésem, a mélyebb magamba nézés, a terápiák és önismereti csoportok”

– emlékszik vissza az elmúlt évtizedére, azt sem titkolva, hogy bizony, ebben a korszakban is voltak nehéz időszakok. „A fejlődés szenvedéssel jár, ezért is ez a 10 év nem csak örömökkel van tele, hanem nagyon sok fájdalommal is, de semmit nem bánok. Ezek által tudsz megugrani lépcsőfokokat, amelyek által több leszel” – magyarázza Kinga, akit a „még többet lehetne” hajt előre, a saját magával szemben támasztott elvárások.

„Vagy kiszállsz, vagy elmész a falig. Számomra nem létezett a leállás, menni kellett a falig”

– mondja a megpróbáltatásokról.

Mit tud hasznosítani Sebestyén Kinga a zen buddhizmussal való találkozásából? Miben segítettek neki az időszakos, ún. elvonulások? Egyáltalán tud-e szabadságra menni, vagy az a fajta vezető, aki szeretne mindent kontroll alatt tartani? Egyebek mellett ezekre is rákérdezett Asztalos Ágnes, ugyanakkor az is kiderül a podcast-sorozat e havi részéből, hogy milyen „őrült” újdonságba vágott bele Kinga a Covid időszakában, merthogy

az a fajta nő, aki időről időre teremt magának új, gyakran komfortzónán kívüli helyzeteket, változásokat.

Mint fogalmaz Kinga, ha most levennék őt a „sakktábláról”, már akkor sem élt hiába: „felneveltem egy fantasztikus fiúgyermeket, és felneveltem egy női lapot. Ezekre büszke vagyok.”

Videó: Nőileg

korábban írtuk

Sebestyén Kinga: Árnyból a fénybe – Áprilisi lapajánló
Sebestyén Kinga: Árnyból a fénybe – Áprilisi lapajánló

Sok születésünk van a világra jöttünk után is. Megszületnek különféle szerepeink, születnek érzéseink, korszakaink, álmaink, elvárásaink. Csodálatos pillanataink, emlékeink. És vannak születések, amelyeknek a részesei vagyunk.