Együtt változunk – Kovács Eszter: Rengeteg bátorítást köszönhetek a Nőileges kolléganőknek (VIDEÓ)

Sepsiszentgyörgyön nőtt fel, Kolozsváron töltött évek után költözött a Küküllő-parti kisvárosba, Székelyudvarhelyre, majd egy aprócska falu legutolsó csücskébe, noha világéletében azt hitte, (nagy)városi nő lesz. Kovács Eszter azon kevesek közé tartozik, akiknek még a nagyszülei is mind városiak voltak, ennek ellenére, mára már nem jelent gondot számára a paradicsom hónaljazása, vagy éppen tíz-húsz pulyka levágása, feldolgozása, előkészítése. Nagyot változott – velünk együtt – az elmúlt tíz évben.

Fotó: Nőileg

Először „fülsiketítő” volt számára a pici falu hatalmas csendje, mára azonban már megszokta, mi több, ha sokáig távol van, vágyja is az otthon nyugalmát, a békét, a csendet.

Vicces – és olykor abszurd – kalandjait a falusi élettel Vidéki kislány című sorozatában osztotta meg az olvasókkal,

gyerekkora óta szíve csücske a gasztronómia, néhány éve a szépségipar visszásságai, minden, ami „kence”, és az anyasággal együtt mélyebben elkezdték foglalkoztatni a gyermeknevelési kérdések.

Már egészen fiatal újságíróként érdekelte a politika, a közélet – csak kevesen tudják, hogy Eszter politológiát végzett –, noha nőként, Székelyföldön, pályája elején, gyakran nem vették őt komolyan. Az is megesett, hogy a férfiak, egy-egy komplexebb közéleti ügy tárgyalása közben – a csinos újságírónőn mintegy átnézve – kollégájának, a férfi fotósnak meséltek.

De ő csak azért is magassarkút húzott, és szembement az előítélekkel.

És szembement az elmúlt tíz év során a megfelelés kényszerével, aktívan dolgozik a magabiztosságon, jól halad a nemet mondás elsajátításában – hogy csak az elmúlt évtized néhány belső változását említse. „Jó helyen vagyok most, úgy érzem. Ha nem lenne több, és nem lenne feljebb, akkor is rendben lennék. Rengeteg bátorítást köszönhetek a Nőileges kolléganőknek” – összegez a Nőileg egyik alapító szerzője.

Videó: Nőileg

korábban írtuk

Demeter Melinda: Pofonok tüzében cseperedtél azzá a csodálatos nővé, aki ma vagy
Demeter Melinda: Pofonok tüzében cseperedtél azzá a csodálatos nővé, aki ma vagy

Drága Barátnőm! Ugye érzed, hogy ma neked bomlanak a virágok? Hidd el, hogy ma neked fütyüli rekedtre magát a rigó! Hallod? Kedvenc dalodat susogja a szellő. Tudom, nehéz elhinned, de tedd meg most az egyszer a kedvemért!