Villáminterjú Antal Hajnallal: Minden egyes hajnal egy új lehetőséget jelent

Hulladékból álmodott egy új világot: tíz éve már, hogy újrahasznosított papírból alkot. A marosvásárhelyi táskakészítő és vállalkozó hisz a tűpontos célok megfogalmazásában és a kitartó munka gyümölcsében, hálás a máért, mindig mosolygós. Ezúttal emberi önmagáról vallott.

Fotó: Szász Andrea

– Hogyan indul a reggeled?

– A reggel 6 órai ébredés a mindennapjaim részévé vált. Egy gyors, frissítő zuhany, egy cappuccino, és indulhat a nap. A hajnal a kedvenc napszakom. A legaktívabb vagyok, és minden egyes hajnal egy új lehetőséget jelent számomra.

– Mi a kedvenc folyamatod?

– A folyamatok és a rendszerek embere vagyok.

Nagyon sokat utazom, és szerteágazó tevékenységet végzek, így elengedhetetlen, hogy jó előre tervezzek, és folyamatokban gondolkozzak. A reggeli rituálé a kedvencem mindebből.

– Melyek a kedvenc neveid?

– A lánynevek közül az Anna és a Viktória talán a kedvenceim, a fiúnevek közül pedig a Dávid és a Botond.

– Melyik élő személyt tiszteled a leginkább?

– Az én mindennapi hősöm az édesanyám, példaképem pedig Matthew McConaughey, viszont önmagam tisztelete visszaadta az emberekbe vetett hitemet.

– Mi a legnagyobb dolog, amit elértél?

– Számomra az önmegvalósítás a legnagyobb siker. Büszke vagyok arra, hogy ember tudtam maradni minden körülmény közt, hogy

alázattal, kemény munkával tűpontos célok mentén tudom megvalósítani az álmaimat,

szakmai és személyes szinten is, és egyenes gerinccel tudok bárkinek a szemébe nézni.

– Mi a mottód?

– Ott, ahol élsz, ott láss csodát, hiszen: „Ki méltó látni a csodát, az a csodát magában hordja.” – Babits

– Mi az, amit leginkább irigyelsz másokban?

– Az irigység számomra egy abszolút negatív fogalom. Nem engedem be az életembe, még a gondolataimba sem. Én jól vagyok a saját önértékelésemmel, rendszeres öntérképezést, önfejlesztést tartok, és tudok örülni más sikerének.

– Mi a legértékesebb tulajdonod?

– Az értéket nem a materialista dolgokban mérem. Szakmámból kifolyólag, fontos lehetne minden drága ékszer, ruha, autó, kiegészítő, de egy jó szó, egy baráti ölelés, egy régi barátság felélesztése és újak megtalálása, egy újabb hajnal megélése, a macskám szerető dorombolása, a családom és barátaim támogatása és az egészségem megtartása a legértékesebb számomra.

– Ha megváltoztathatnál egy dolgot a családoddal kapcsolatban, mi lenne az?

– A családom életre nevelt. Megtanított boldognak lenni, sírni, örülni a kevésnek, értékelni a jót, és hálát adni a máért.

A családom a támaszom, és a legfontosabb építőkocka az életemben, általuk és értük megtanultam, hogy soha nem szabad feladni, és harcolni kell. Ezen soha nem változtatnék.

– Melyek azok a szavak, amelyeket túl sokszor használsz?

– Gyakran tartok előadásokat, és már már engem is frusztrál, de nagyon sokat használom az úgymond és tulajdonképpen szavakat. A mindennapi életemben pedig egyre inkább bekerülnek angol szlengek is, mint a by the way, a cool, a nice, a hello, a chill, thanks, yass, slay, extra...

– Hol élnél a legszívesebben?

– Melegebb égtájakon. Nem titkolt szándékom, hogy amint lehetőségem adódik, a téli hónapok alatt meleg égtájakra szeretnék költözni. Számomra a Seychelle-szigetek hozták meg minden szempontból a legnagyobb lelki nyugalmat, és hosszabb időre is visszavonulnék oda, de Európán belül a spanyol Costa Blanca mentén is bárhol szívesen élnék.

korábban írtuk

Tíz spontán válasz: Botházi Mária
Tíz spontán válasz: Botházi Mária

Mit változtatnál meg a múltadban? Mit csinálnál, ha bármit megtehetnél? – nem minden nap feszegetjük ezeket a kérdéseket, ugye? Pedig a válaszokból annyi minden kiderülhet egy emberről. Nem sokkal ezelőtt indított villáminterjú sorozatunkban tíz hasonló kérdést teszünk fel szűkebb és tágabb közösségekben ismert közéleti szereplőknek, nőknek és férfiaknak.